Raimond Kaljulaid hallidest passidest: see ei ole nullvariant

Jan 26
Põhja-Tallinna vanem ja Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid tunnustab peaminister Jüri Ratast ettepaneku eest anda kodakondsus inimestele, kes on elanud Eestis üle 25 aasta. Kaljulaidi sõnul tuleb peaminister Ratast tunnustada julguse eest puudutada küsimust, mis tekitab Eesti ühiskonnas vastakaid tundeid ning annab Reformierakonnale võimaluse uut valitsust rünnata. „Kõigepealt see ei ole nullvariant. Jutt on inimestest, kes on vähemalt veerand sajandit Eestis elanud, kõrvuti kõigi teistega tööd teinud, siinsesse ühiskonda panustanud ja makse maksnud. Teiseks on selge, et kodakonduse küsimus pole selle valitsuse, vaid järgmiste Riigikogu valimiste küsimus,“ kirjutas Kaljulaid oma kodulehel. Tema sõnul ei kannata kriitikat Reformierakonna rünnak peaminister Ratase suunal. „Pean märkimisväärseks, et Reformierakond on valmis avasüli Eestisse vastu võtma teadmata taustaga süürlasi, kuid Eestis kauem kui veerand sajandit elanud inimesi ei ole nende arvates meile vaja. Kaua võib sildistada kremlimeelseks iga ettepanekut, mis erineb enda kinnisideedest, olgu siis maksunduse või mistahes muus valdkonnas?“ püstitas Kaljulaid küsimuse. Põhja-Tallinna vanema arvates on samuti märkimisväärne, et Reformierakonna positsiooni selles olulises küsimuses sõnastas Kristen Michal, vaatamata sellele, et hiljuti toimus erakonnas üldkogu, kus valiti uus esimees ja juhatus. „Reformierakonnal on olnud 17 aastat aega probleem lahendada. Kui kellelgi on parem plaan, kuidas lahendada olukord, et suur osa Eestis elavatest inimestest ei ole ühegi riigi kodanikud, siis pangu see lauale, et selle üle saaks arutada. Niisama vastu olemisest on vähe. Mina pean peaministri pakutud lahendust anda kodakondsus nendele inimestele, kes on Eestis 25 aastat elanud, täiesti mõistlikuks,“ kirjutas Kaljulaid. Kaljulaidi sõnul oli ühiskonna ettevaatlikkus kodakondsuse küsimuses täiesti põhjendatud 25 aastat tagasi, kui Eesti oli alles iseseisvunud. „Nüüd on teine olukord. Kuigi kahe väga erineva rahvuse koos elamine ühes riigis on keeruline, siis oleme enamasti saanud hakkama. Kui just välja jätta 2007. aasta kriis ning sellega kaasnenud rahutused, milles vähemalt pool süüst lasub Reformierakonnal endal ja Andrus Ansipi valitsusel. Reformierakond on hävitanud väga paljude inimeste usu oma riiki. Keskerakond peab selle taastama,“ rõhutas Kaljulaid.
Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela