Ratas: viime ellu Eesti kõige põhimõttelisema maksureformi

Jan 28
Täna Keskerakonna volikogu ees poliitilist olukorda analüüsinud erakonna esimees Jüri Ratas rõhutas, et Keskerakonna juhtimisel viiakse valitsuses ellu kõige põhimõttelisem maksureform. “Tühjad sõnad ei maksa midagi, mistõttu oleme astunud esimesi samme Eesti inimeste heaolu tõstmiseks. Viime ellu Eesti kõige põhimõttelisema maksureformi,” ütles Ratas, “tõstame tulumaksuvaba miinimumi kuni keskmist palka teenivate inimeste jaoks 500 euroni. Järgmisel aastal jääb kuni 1 200 eurot teenivatele inimestele igakuiselt 64 eurot enam kätte, kui 2017. aastal.” Ratas kinnitas, et Keskerakonna valitsus ei lollita inimesi peenhäälestamisega, vaid pea kolmekordistab senise maksuvaba tulu. “Siiani on tõstetud maksuvaba tulu 10 euro kaupa, mis on andnud inimestele igakuiselt 2 eurot lisaraha. Meie teeme teisiti. Täna on maksuvaba tulu 180 eurot kuus, kuid alates 2018. aastast saab see olema 500 eurot kuus. Kuna meie eesmärk on eeskätt aidata madalapalgalisi ning keskklassi, siis keskmisest palgast kõrgema sissetuleku puhul hakkab maksuvaba tulu järk-järgult vähenema. Meie maksureformist võidavad kõik, kes teenivad kuni 1758 eurot.” “Rõhutan, et maksuvaba tulu reform ei too kellelegi ülejõu käivat lisakoormust. Võrreldes tänasega maksavad jõukamad kuni 36 eurot kuus rohkem. See on solidaarsuse hind, mida iga Eesti ühiskonnast hooliv inimene on valmis kandma,” rääkis Keskerakonna esimees, “olen sellele kinnitust saanud erinevatelt kohtumistelt ettevõtjate, riigijuhtide ja paljude teistega, kel tuleb oma palgast peatselt veidi rohkem ära anda.” “Meil tuleb anda endast parim, et tõmmata majandus taas käima. Kui me ei saa oma majandust tööle, siis me ei saavuta ka palgakasvu ega pensionitõusu. Ärme peta end loosungitega, et Eesti saab kohe-kohe Euroopa kõige rikkamaks riigiks, oleme kolmandiku võrra maas ka Euroopa keskmisest. Me teadsime riigis võimu üle võttes, et seis on raske. Paraku tuleb tõdeda, et tegelikkus on isegi halvem, kui esialgu tundus. Eesti viimaste aastate majanduskasv on ülimadal ning paljud majapidamised pole veel eelmisest majanduskriisist taastunud,” ütles Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela