Marko Šorin: Eesti välispoliitikal tuleb töötada meie majanduse heaks

Veebr 09

Täna Riigikogus toimunud välispoliitika arutelul sõnas Keskerakonna fraktsiooni liige Marko Šorin, et valitsuse vahetus julgeolekupoliitikas muutusi ei too, kuid senisest enam tuleb tähelepanu pöörata välisturgudele.

 Šorin rõhutas oma kõnes, et vaatamata tekitatud hirmudele nii siin kui ka teisel pool piiri, on Keskerakonna välispoliitika eesmärk tagada jätkuvalt head suhted Euroopa Liidu ning NATOga. „Valitsuse muutus pole selles osas mingeid erisusi loonud. Iseseisev ja tugev Eesti on meie sõpradele liitlane nii täna kui ka homme, sõltumata valitsusest,“ rõhutas Šorin. Niisamuti sõnas Šorin, et Eesti pole oma seisukohti Ukraina osas muutnud ning Eestil tuleb võimaluste piires sõjakoldes kannatavaid inimesi aidata nii rahaliselt kui ka abi ravimite ja muu humanitaarabiks vajaliku näol. Šorini rõhuasetus oli aga majandussuhetel, mis on samuti välispoliitika ja riigi julgeoleku seisukohast oluline.

„Meie, kui riigiesindajad, välispoliitika kujundajad, peame ühiselt küsima, mida me oleme selleks teinud, et väliskaubandust edendada. Kas me oleme loonud või loomas võimalusi ettevõtjatele ekspordimahtude kasvatamiseks?“ küsis riigikogulane. Ta lisas, et kui kaitsevõime puhul saab Eesti toetuda meie liikmelisusele NATOs ja ühtse välispoliitika ajamisel Euroopa Liidule, siis välismajanduse arengu eest saab Eesti seista vaid ise. Näiteks tuleks tema sõnul üle vaadata saatkondade roll ja võimalused eksporditurgude avardamisel. „Ärgem diskuteerigem teemadel, kas Eesti positsioon uue valitsuse puhul on kuhugi kaldumas või kadumas, vaid keskendugem ühiste väljakutsete lahendamisele,“ leidis Šorin.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela