Kadri Simson arutas Leedu kolleegiga energeetika olukorda

Veebr 14

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson arutas täna Tallinnas Leedu energeetikaminister Žygimantas Vaičiūnasega Balti elektrisüsteemide sünkroniseerimise, LNG terminali ja Valgevenesse rajatava tuumajaama küsimusi.

Ministrid leidsid ühiselt, et kolme Balti riigi elektrisüsteemide sünkroniseerimisega Euroopa sagedusalaga on vaja kiiresti edasi liikuda ning siin on suur roll riiklikel süsteemihalduritel. Oluline on saavutada esialgsed kokkulepped juba sel aastal, et saada toetust järgmisest Euroopa Liidu eelarveperspektiivist. Simson avaldas heameelt, et sünkroniseerimist toetab tugevalt ka Euroopa Komisjon ning järgmise sammuna tuleb alustada läbirääkimisi konkreetsete tähtagade osas. Žygimantas Vaičiūnas tänas Eestit toetuse eest Valgevenesse rajatava Astravetsi tuumajaama küsimuses, kus Leedule on mureks ohutus ja ebavõrdne konkurentsiolukord sealt imporditud elektrile.

Kadri Simson kinnitas, et Eesti peab endiselt oluliseks, et nii Euroopa Liidus kui naabruses ehitatavad tuumajaamad vastaksid kõrgeimatele ohutusnõuetele ning võrdsustada tuleks kolmandate riikide elektritootjate konkurentsitingimusi. Kohtumisel samuti tõstatunud regionaalse LNG terminali suhtes on Eesti seisukoht, et regionaalne terminal peaks olema turupõhine, majanduslikult tasuv ja pikaajaliselt konkurentsivõimeline.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela