Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa külastas Valga-, Võru- ja Põlvamaad

Mär 07

Eelmisel nädalal tegin visiidi Lõuna-Eestis, kus mitme päeva jooksul külastasin Valga-, Võru- ja Põlvamaad. Tutvusin põhikoolidega Alal ja Põlvas, samuti hiljuti renoveeritud Võru ja Põlva Gümnaasiumi hoonete ja majarahvaga.

Mis seal salata, uutes riigigümnaasiumites tuli endalegi tunne ja tahtmine uuesti koolipinki hakata nühkima - nõnda kaasaegsed, mugavad ja mõnusa keskkonnaga koolid lausa kutsuvad vaimutööga tegelema ja uusi teadmisi omandama.

Koolides andsin õpilastele tunni ühiskonnaõpetuse raames ning viisin läbi miniviktoriini. Tutvusin ka Põlva ja Võru omavalitsuste suuremate murekohtade ja õnnestumistega. 

Põlva päevakeskuses, kus oli kohtumine eakatega, kiideti muuhulgas maaelu minister Tarmo Tamme, kes on leidnud kiirest ministriametist aega neid mitu korda külastada. Loomulikult ei saanud me niisama mööda sõita legendaarsest Otepää lihatööstusest Edgar ja jätta kohtumata ettevõtte juhtide Maie ja Maire Niiduga. Nendel tarmukatel naistel on alati tähelepanekuid Eesti majandusest ja mõtteid ettevõtluskliima parandamiseks. Külastasime ka Lõuna-Eesti maavara – puidu - töötlemise suurettevõtteid AS Barrus ning Peetri Puit OÜ.

Viimase toodangut on kasutanud näiteks Tondiraba jäähall ja Viimsi kool. Soovitan kõigil kindlasti külastada ka Valga miliaarteemaparki, kus eksponaatide nimistu on väga mitmekesine ning on võimalus osa saada ka näidislahingust. Ametlik visiit Lõuna-Eesti lõppes seekord Põlva muusikakoolis. Seal sain väga meeldiva üllatuse osaliseks kui meid kutsuti kuulama õpilase viiulimängu. Kohtusin kõigis maakondades ka erakonnaliikmetega, piirkonna juhatustega Valgamaal ja Põlvamaal. Arutasime riigi poliitika üle ja valmistumist kohalikeks valimisteks.

Reedel võtsin osa Saaremaa piirkonna aastakonverentsist, kus uuesti valiti juhiks Janne Nurmik. Palju õnne Jannele ja uuele piirkonna juhatusele. Soovin edu ja palju kordaminekuid! Käesoleval nädalal osalen piirkonna aastakonverentsidel Põhja-Tallinnas 7. märtsil ja Nõmmel 11.märtsil. Reedel, 10. märtsil, aga olen järjekordsel maakondlikul visiidil Riigikogu aseesimehena, seekord Jõgeva,- ja Järvamaal.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela