Ratas, Tamm ja Sester külastasid Tori hobusekasvandust

Mär 12

Peaminister Jüri Ratas külastas täna koos maaeluminister Tarmo Tamme ja rahandusminister Sven Sesteriga Tori hobusekasvandust. Kohtumisel tutvuti koos valla- ja hobusektori esindajatega kohapealse olukorraga ning arutati võimalusi ajaloolise hobusekasvanduse kaasajastamiseks. 

„Toril on Eesti põllumajanduse edendamisega tegeletud ligikaudu kaks sajandit ning meil tuleb otsustada, kuidas hobumajanduse keskusega edasi minna. Tutvusime kohapealse olukorraga, sest valitsuse jaoks on oluline elavdada Eesti hobumajandust ning aidata kaasa selle ekspordi kasvule. Samamoodi on tähtis Tori kultuuripärandi säilitamine ja kohaliku piirkonna turismipotentsiaali tõstmine. Tori 160-aastase ajalooga hobusekasvatuse taastamine on sümboolse väärtusega nagu oli Tori kiriku korda tegemine,“ lausus peaminister Ratas.

„Riigi eesmärk on maksumaksja raha võimalikult efektiivne kasutamine ning sekkuma peab vaid siis, kui tegemist on turutõrkega. Seetõttu on enne suurte otsuste langetamist vaja läbi arutada kõik võimalikud lahendusvariandid. Tori hobukasvatuse taastamise puhul tuleb samuti kaaluda nii erasektori suuremat kaasamist kui ka kohalikule omavalitsusele juhtrolli andmist. Tänane kohtumine oli vajalik, et ühise laua taga kõiki erinevaid võimalusi kaaluda ning nende põhjal arutelu jätkata,“ selgitas rahandusminister Sven Sester.

„Tori hobukasvatuse renoveerimine on valitsusele tõsine väljakutse. Peame ühiselt leidma võimaluse, kuidas 160 aastat tegutsenud kasvatust elus hoida ja taastada. Mul on väga hea meel, et peaminister ja rahandusminister leidsid aega ja tahet, et tulla pühapäeval Torile kohale reaalse olukorraga tutvuma. Tänane kohtumine on suur ja märgiline samm, mis näitab, et meie kõigi jaoks on tegemist olulise teemaga,“ lisas maaeluminister Tarmo Tamm. Vabariigi Valitsus käsitles Tori hobusekasvanduse küsimust veebruaris oma kabinetinõupidamisel ning jätkab arutelu lähitulevikus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela