Väliskomisjoni liige: kõige enam teeb välispoliitilist kahju Reformierakond

Mär 23

Keit Pentus-Rosimannus toidab oma väljaütlemistega Venemaa narratiivi ning õõnestab Eesti usaldusväärsust meie liitlaste ja partnerite ees, leiab väliskomisjoni liige Marko Šorin. Riigikogu väliskomisjoni liige, keskerakondlane Marko Šorin sõnas, et peaminister Ratas on korduvalt rõhutanud meie välis- ja julgeolekupoliitika järjepidevust ning seda, et Eesti on Euroopa Liidu ja NATO lahutamatu osa. 

„Samuti on ta rõhutanud Venemaa vastu suunatud sanktsioonide olulisust seni, kuni Minski leppeid ei täideta, Krimm, aga ka suur osa Gruusiast on jätkuvalt Venemaa poolt okupeeritud ning Ida-Ukrainas kestab sõda,“ rääkis Šorin, et Ratas on korduvalt sellist seisukohta kinnitanud. Šorin tõdes, et ometi püüab Pentus-Rosimannus neid põhimõtteid avalikult kahtluse alla seada. „Need katsed tegelikult ainult õõnestavad meie riigi usaldusväärsust liitlaste ja partnerite ees ja annavad hoogu idanaabri propagandamasinale,“ leidis ta. Riigikogulane jätkas, et Pentus-Rosimannus peaks endise välisministrina paremini tunnetama, millise tulemuse annavad tema katsed Eesti välispoliitilise kursi arvelt poliitilisi punktivõite püüda. „Selline käitumine on vastutustundetu ja Riigikogu väliskomisjoni liikmele täiesti sobimatu,“ ütles Šorin.

Ta tõdes, et selline sisepoliitiline võitlus kandub üle piiride, andes meie riigist ja meist vale sõnumi ning mõjutades lõppkokkuvõttes usaldust ja investeeringuid Eestisse. Šorin tõi välja, et mitmed Reformierakonna liikmed on valitsusvahetusest saati püüdnud kahtluse alla seada Eesti välispoliitika järjepidevust ja põhimõttekindlust. Seda hoolimata korduvatest sõnadest ja tegudest, millega valitsus on kinnitanud Eesti väärtustele kindlaks jäämist. „Selline tegevus õõnestab välismaailma silmis meie riigi autoriteeti ning ei ole kindlasti Eesti Vabariigi huvides,“ rõhutas väliskomisjoni liige.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela