Peaminister Ratas osaleb Rooma 60. aastapäeva tähistaval tippkohtumisel

Mär 24

Peaminister Jüri Ratas sõidab täna Rooma, et osaleda 25. märtsil Euroopa Liidu valitsusjuhtide ja riigipeade kohtumisel tähistamaks Rooma lepingute 60. aastapäeva.  Täna osaleb peaminister Euroopa Liidu tuleviku teemalise sõnavõtuga Roma Tre ülikoolis toimuval akadeemilisel konverentsil March for Europe. 

Samas paneelis osalevad ka Itaalia endised peaministrid Enrico Letta ja Mario Monti, EL Regioonide Komitee president Markku Markkula jt. Itaalia peaminister Paolo Gentiloni kutsel võtab peaminister Ratas osa kohtumisest EL tööandjate ja töötajate esindajatega, kus osalevad ka Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk, Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker, Malta peaminister Joseph Muscat, Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani ning Rootsi peaminister Stefan Löfven. Õhtul kohtuvad Euroopa Liidu liidrid Vatikanis paavstiga.

Samuti osaleb peaminister delegatsiooniga Soome saatkonnas Roomas Soome 100. sünnipäeva tähistaval vastuvõtul. Laupäeval, 25. märtsil toimub Roomas Kapitooliumil pidulik tseremoonia Rooma deklaratsiooni 60. aastapäeva puhul. Kohtumisel arutatakse Euroopa Liidu hetkeolukorra ning tuleviku üle. Vastu võetakse deklaratsioon, millega esitatakse ühine nägemus EL-i eelseisvateks aastateks. Peaminister Ratase sõnul on Euroopa tuleviku seisukohalt oluline inimestele paremini selgitada, mida Euroopa Liit teeb ja kuidas see nende igapäevaelu mõjutab ning võimalusi avardab.

Peaminister saatis Rooma deklaratsiooni 60. aastapäeva tähistamise eel kirja Euroopa Liidu Ülemkogu ja Komisjoni presidentidele ning Malta ja Itaalia peaministritele, kelle ülesandeks oli koostada Rooma deklaratsiooni tekst. Ratas rõhutas, et Euroopa Liit peab ka 27 riigina olema ühtne, otsusekindel ja solidaarne

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela