Sarapuu: väikelinnade päästmine pole asendustegevus

Mär 30

Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu leiab, et töökohtade väljaviimine Tallinnast pole asendustegevus, nagu arvab Andrus Ansip, vaid reaalne vajadus ääremaastumise pidurdamiseks. 

Sarapuu sõnas, et endine peaminister Andrus Ansip võib olla riigireformi osas kriitiline, kuid kriitiline võiks olla ka ääremaastumise osas, mis on Eestit aastaid halvanud. "Kui me räägime efektiivsusest, siis kui efektiivne on, et meie maakonnakeskused surevad välja? Meie koolid ja lasteaiad töötavad pooltühjades majades, sest noored on lahkunud Tallinna või üle riigipiiri. Ettevõtjate huvi väiksemates linnades midagi luua või investeerida on nullilähedane ning heas korras korteri müügist väikelinnas saaks heal juhul laenuks vajaliku sissemaksu Tallinna korteri jaoks," tõi Sarapuu välja probleemid.

Ta sõnas, et riigireform on liialt oluline ja keeruline, et seda asendustegevuseks pidada. "Praegu on valitsuse roll parandada veidigi seda olukorda, mis Reformierakonna juhtimisel on 19 aastat toimunud. Selleks on viimane aeg," leidis Sarapuu, kelle sõnul pole reform lihtne ega valutu, kuid vajalik. Sarapuu lisas, et valitsusel oleks hoopis lihtsam jätta kõik vanaviisi, kuid see poleks Eesti jaoks lahendus. Riigikogulane tuletas ka meelde, et Tallinnas väljaviidavad ametid ei ole oma olemuselt sellised, mis peaksid kindlasti Tallinnas olema tulenevalt oma töö spetsiifikast ning vajadustest.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela