Kadri Simson: Andrus Ansipi kriitika on tavapärane Reformierakonna retoorika

Mär 30

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni hinnangul tuleb Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansipi poolt tänase valitsuse suunas avaldatud kriitikat võtta skepsisega ning arvestades tema pikaajalist positsiooni Reformierakonna esimehena. Simsoni sõnul on arusaadav, kui Ansipile ei meeldi värske valitsuse algatused, sest poliitikutel ja erakondadel ongi erinevad maailmavaated. 

Andrus Ansipi kriitika uue valitsuse pensionireformi ja maksude muutmise suhtes ei ole midagi üllatavat. Tegemist on täna opositsioonis istuva erakonna pikaajalise esimehega, kelle roll ongi olla valitsuskriitiline. Samas olen võrdlemisi kindel, et Brüsseli poliitikud ei tunneta siinset olukorda ja seetõttu ei saa nende avaldusi sisepoliitika osas võtta puhta kullana. Eriti tuleb see välja arvamusest, et senine pensionisüsteem, kus suur osa palgasaajaid ei teeninud tööaastaga esimesse sambasse piisavat pensioniosakut, on eeskujulik,“ rääkis Kadri Simson.

Minister lisas, et uus valitsus on võtnud eesmärgiks heaolu kasvu üle kogu Eesti ning selle eesmärgi täitmisel on suur roll ka Ansipi poolt kritiseeritud maksureformil ja riigiametite pealinnast välja viimisel. „Pean väga tähtsaks, et me tegeleme madalamat ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute suurendamisega. Reformierakonna poolt kiidetud ühetaoline maksusüsteem ja tulumaksumäära järk-järguline langetamine tõi madalama sissetulekuga inimeste arvele mõned eurod täiendavat sissetulekut. Meie tehtav maksureform jätab neile aga 64 eurot enam iga kuu kätte. Tegemist on sissetulekute hüppelise kasvuga ja see aitab vähendada ühiskondlikku ebavõrdsust. Sama eesmärk on ka elluviidaval pensionireformil.“ „Reformierakonda võib häirida tänase valitsuse tegevus, mind häiris aga opositsioonis olles Reformierakonna tegevusetus ja Eesti paigalseisu viimine. Pean väga õigeks, et valitsus viib ellu uuendusi, mis meie hinnangul Eesti elu edasi viivad,“ lõpetas Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela