Simson finantskonverentsil: elluviidavad maksumuudatused on samm õiges suunas

Mär 31

Täna Pärnumaad külastav majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnas Pärnu Finantskonverentsil esinedes, et möödunud aasta lõpul tööd alustanud valitsus on tema hinnangul algatanud mitu väga vajalikku maksumuudatust, mis kokkuvõttes toovad kasu nii riigile kui ka suurele osale Eesti ühiskonnast. Muidugi toovad muudatused enda kaasa diskussiooni, kuid minister lisas, et tema eelistab tegutsemist varasemalt valitsenud paigalseisule.

 „Uue valitsuse tähtsaimaks maksualaseks uuenduseks saab pidada suurt maksuvaba tulu reformi, mis jätab koguni 86 protsendil Eesti töötajatest enam raha kätte. Tegemist on muudatusega, mis minu hinnangul on samm tugevama ja võrdsema Eesti suunas. Kuid kui vaadata teisi suuremaid samme, siis pean ka neid vajalikuks. Olgu siis tegemist pikalt oodatud veoautode teekasutustasu rakendamise, majutusasutuste käibemaksumäära tõusu tühistamise või tööandjate terviseedendusele tehtud kulutuste vabastamisega erisoodustusmaksust. Tegemist on otsustega, mis otseselt panustavad meie ühiskonna paranemisse," rääkis finantskonverentsi maksutrendide arutlusringis esinenud Kadri Simson.

Lisaks Pärnu Finantskonverentsil osalemisele külastas majandus- ja taristuminister koos peaminister Jüri Ratasega ka Pärnumaa Ühistranspordikeskust, kus arutati maakonna ühistranspordikorralduse teemadel. Täpsemalt uurisid ministrid, kuidas oleks võimalik ühistransporti muuta seesuguselt, et ka maapiirkondades elavatel inimestel oleks keskustesse pääsemiseks head ja vähemkulukad võimalused.

„Maal elamist ei tohi karistada ning maainimeste liikumisvõimalused peavad paranema. Täna on probleemiks asjaolu, et piirkondadest keskusesse pääsemine neelab palju raha. Meil on vaja alternatiivi, mis aitaks töötajal raha kokku hoida ning vähendaks maal elamise kulukust. Väiksema kuluga alternatiive vajavad ka täna tööd otsivad inimesed, keda odavam transport aitab tagasi tööturule. Antud võimalusele viitas hiljuti ka Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja, kes tõdes, et nad on saanud klientidelt tagasisidet, et mõnikord ei soovita tööd vastu võtta, kuna suur osa palgast kuluks bussipiletite peale. Me otsime ühistranspordi korralduseks parimaid võimalusi ja on väga tähtis, et keskvalitsus teeks nendes küsimustes kohalike ühistranspordikeskustega koostööd," võttis Kadri Simson tänase kohtumise kokku.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela