Peaminister Ratas Theresa Mayle: Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi suhe peab jääma tugevaks ja lähedaseks

Apr 01

Peaminister Jüri Ratas ja Ühendkuningriigi peaminister Theresa May arutasid tänaõhtuses telefonikõnes Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumist, Eesti ja ÜK koostööd ning riikide kahepoolseid suhteid. 

Peaminister Ratas ütles Ühendkuningriigi kolleegile, et esmaoluline on vähendada lahkumisprotsessist tulenevat ebakindlust kodanikele ja ettevõtetele. "Minu prioriteet on kindlustada üle 10 000 Eesti kodaniku õigused, kes elavad ja töötavad Ühendkuningriigis nii kiiresti kui võimalik." Peaminister Ratase sõnul peaks Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigi tulevane suhe olema tasakaalus, tugev ja lähedane.

"Brexiti sujuv korraldamine on meie kõigi huvides," lisas peaminister. "Töötame eesistujana selle nimel, et saavutada Euroopa Liidu ja Ühendkuningriigivahel võimalikult hea kokkulepe. See on meie jaoks ülimalt oluline." Peaminister Ratas tänas Ühendkuningriiki juhtrolli eest NATO lahingugrupi Eestisse tulemisel. "Ühendkuningriigi sõjaline panus Eestis näitab selgelt ja üheselt, et Ühendkuningriik ei lahku Euroopast ning et NATO kollektiivne kaitse ja heidutus on reaalsed." '

Peaminister kinnitas May'le,et ettevalmistused liitlasvägede vastu võtmiseks lähevad plaanipäraselt. Peaminister avaldas lootust, et hoolimata Brexitist tiheneb koostöö regionaalselt ja kahepoolselt Ühendkuningriigiga. "British Airways'i start London-Tallinn liinil on hea näide sellest ja kindlasti positiivne märk ettevõtetele ja inimestele." Peaminister kutsus Theresa May ka Eestisse visiidile.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela