Raimond Kaljulaid: Jürgen Ligil on igati õigus

Apr 01

Keskerakonna juhatuse liige, Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid nõustub Jürgen Ligiga, et kahe erakonna puutepunkte Tallinnas pole, sest pealinnas tehtu kustutamine pole plaan linnaelanike elu parandamiseks. 

Kaljulaid sõnas, et seni kuni Reformierakond pole loobunud plaanist kaotada tasuta ühistransport, lõpetada munitsipaalehitus ja peatada teisedki sotsiaalsed projektid, on liitu ette kujutada keeruline. „Seni on nende ainus programm olnud ühe ja teise asja sulgemine ja ära lõpetamine, kuid mida nad asemele sooviksid luua, pole paraku olnud kuulda. Seetõttu ei saa ju rääkidagi võimalikust konstruktiivsest koostööst,“ tõdes Kaljulaid.

Linnaosa vanem leidis ka, et Reformierakonnal pole kohaliku taseme juhtimiseks huvi ega pädevust. „Mina ei kujuta ette Jürgen Ligi näiteks Haabersti linnaosa vanemana. Võib-olla Jürgen Ligi ise kujutab, aga mulle tundub, et see ei oleks hea talle ega Haaberstile. Ma ei kujuta ette, kuidas Taavi Rõivas või Hanno Pevkur hakkaks tegelema näiteks sotsiaalhoolekande teenustega. Sellised teemad ei ole reformierakondlasi kunagi huvitanud,“ rääkis Kaljulaid.

Ta lisas, et kui riiki juhtides suurendati ebavõrdsust, mitte majanduskasvu, siis opositsioonis on Reformierakonna käitumine veelgi murettekitav ja arusaamatum kui varem. „Uue valitsuskoalitsiooni loomisest peale on endine võimuerakond teinud palju selleks, et kahjustada Eesti rahvusvahelist mainet, jättes mulje, et Eesti on loobunud senisest välis- ja julgeolekupoliitikast. Avaldused separatismist ja kremlimeelsusest ei tohiks olla Eesti poliitilise kultuuri osa. Reformierakonna enda käitumine teeb nad loodetavasti tahtmatult idanaabrite suurimaks liitlaseks,“ sõnas Keskerakonna juhatuse liige.

Kaljulaid lõpetas tõdemusega, et pealinnas elavad inimesed on nii linnavalitsuse kui ka linnaosavalitsustega rahul ning mõte võimuliidust ei pruugi tegelikult üleüldse päeva korda tulla. „Nii Eestile kui ka meie pealinnale oleks kindlasti parem kui 17 aastat katkematult võimul olnud Reformierakond oleks pikemat aega täitevvõimust eemal nii riigis kui ka suurimas omavalitsuses,“ ütles Kaljulaid. Tänases Õhtulehes ütles reformierakondlane Jürgen Ligi, et peab Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni ebatõenäoliseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela