Šorin: rahvuskonservatiivid on asunud häbenema Eesti ajalugu

Apr 05

Tänases infotunnis küsis EKRE liige Jaak Madison Jüri Rataselt etteheitva küsimusena, miks läheb peaminister 8. aprillil Peterburgi tähistama 100 aasta möödumist eestlaste manifestatsioonist, mida võib lugeda Eesti iseseisvusraja alguseks. Keskerakondlast, Riigikogu väliskomisjoni liiget Marko Šorinit pani EKRE selline küsimusepüstitus imestama. 

„Mulle kui ajalugu ja Eesti Vabariigi tekkelugu uurinud inimesena oli piinlik kuulata, et Riigikogus, külla tulnud koolilaste silme all häbenes saadik meie ajalugu,“ sõnas Šorin, lisades, et riigi sünniloos pole oluline millisel pool piiri pöördelised sündmused toimusid. 100 aastat tagasi marssisid 40 000 eestlast sini-must-valgete lippude all Vene impeeriumi pealinnas Petrogradis Eestimaa autonoomia väljakuulutamise toetuseks. 30. märtsil 1917 kinnitaski Ajutine Valitsus seaduse, millega moodustati ühtne ja autonoomne Eesti. „Isamaalisi väärtusi propageeriv erakond võiks pilgu visata ajalooraamatutesse ja mõista kuivõrd oluline sündmus see meie jaoks oli,“ tõdes Šorin.

Väliskomisjoni liige lisas, et paraku on Eesti 100 üritust Peterburis opositsioonierakonnad püüdnud tõmmata sisepoliitilisse vastandumisse, mis ei tee au meie poliitilisele kultuurile ega riigi sünnipäevale. „Me räägime, et Venemaale pole paslik peaministril minna Eesti sünnipäeva tähistama. Tuletan meelde, et Jaani kirikus on käinud nii Andrus Ansip kui ka president Toomas Hendrik Ilves ja paljud teisedki. Võiksime Eesti sünnipäeva ajaks rumalad hirmutamised lõpetada,“ ütles Šorin.

Peaminister Jüri Ratas osaleb Peterburi Jaani kirikus toimuvaltänujumalateenistusel ja RAMi kontserdil, avab mälestustahvli ja näituse Jaani kiriku fuajees ning peab pärast tänujumalateenistust kõne Jaani kirikus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela