Tallinna korteriühistud otsivad ümarlaual variante prügiveo jätkamiseks

Apr 11

Sel neljapäeval kohtuvad pealinna korteriühistute esimehed Tallinna jäätmekeskuse esindajatega, et arutada prügiveo tulevikku pärast BWM OÜ-ga lepingu lõpetamist. 

Kohtumise korteriühistute, jäätmekeskuse, keskkonnaameti ja prügiveofirmadega korraldab Riigikogu liige, korteriühistute toetusrühma esimees Olga Ivanova, kelle sõnul on korteriühistud arusaadavalt murelikud. „Enim on muresid olnud süvakogumismahutite tühjendamisega, millega riigihanke võitnud ettevõte ei saanud hakkama. Arusaadavalt ütles Tallinn lepingu 14. aprillist üles, mistõttu tuleb ühistutel leida kiirelt uus lepingupartner,“ rääkis Ivanova.

Tema sõnul on aeg uue lepingupartneri leidmiseks ühistutel paraku väga lühike. „Seetõttu on väga vajalik, et korteriühistutel oleks täiesti selge, millised on nende variandid ning kes ja kuidas järgmisel nädalal prügi ikkagi ära veab,“ sõnas korteriühistute toetusrühma esimees, et senine olukord ei rahulda elanikke ega linna.

Ivanova lisas, et probleemid prügiveoteenusega näitavad, et Riigikogul on vajalik vastu võtta seadus, mis lubaks ka sisetehingud ehk omavalitsus võib teenust sisse osta oma sihtasutuselt või munitsipaalettevõttelt. „Hankevaidlused, liialt madala hinna pakkumine ning oma kohustustega hätta jäämine näitab, et omavalitsusel on vajalik vähemalt võimalus täita talle seadusega pandud kohustus ise, lootmata eraettevõtjatele,“ tõdes Ivanova. Korteriühistute ümarlaud toimub 13. aprillil kell 17.00 Vene kultuurikeskuse III korruse saalis.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela