Novikov: Vabaerakond püüab tekitada kuluhüvitiste süsteemi kohalikul tasandil

Apr 11

Riigikogu jätkab homme Vabaerakonna seaduseelnõu esimest lugemist, mille eesmärk on kehtestada iga-aastane rahaline toetus kohaliku omavalitsuse volikogudesse valitud saadikute ja saadikurühmade poliitilisele tegevusele. 

Eelnõu kohaselt makstaks saadikule edaspidi aastast tegevustoetust arvestusest 2 eurot ühe saadud hääle kohta. „Eelnõu näeb ette sisuliselt Riigikogu kuluhüvitiste sarnase süsteemi sisseseadmist kohalikul tasandil, mida ei saa pidada kuidagi mõistlikuks,“ sõnas Keskfraktsiooni liige Andrei Novikov. Novikov märkis, et Vabaerakond läheb antud eelnõuga oma varasemate põhimõtete vastu. „Või pole Vabaerakonna põhimõtted muutunud ja varasemad initsiatiivid on olnud ajendatud hoopis muudest, sageli populistlikeks peetavatest eesmärkidest?“ küsis Andrei Novikov eelnõu algatajatelt.

Kui eelnõu peaks saama seaduseks, siis muudab see kardinaalselt põhimõtet, miks enamus inimesi kandideerivad kohalikel valimistel. „Kui täna on kandidaadi, sh valimisliidu kandidaadi eesmärk edendada kohalikku elu, siis tulevikus tähendaks iga saadud hääl saadiku jaoks otsest tulu!“ lisas Novikov.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela