Simson: Lennujaama jaotamata kasum jääb arendustöödeks

Apr 13

AS Tallinna Lennujaama üldkoosolek majandus- ja taristuministri isikus otsustas jätta ettevõtte 2016. aasta ca. 6 miljoni eurose tegevuskasumi lennujaamale investeeringuteks.

 „Tallinna lennujaama prognoositav reisijamahtude kasv nõuab Tallinna Lennujaamalt ka täiendavaid investeeringuid nii lennuliiklusalas kui reisiterminalis, lähiaastate investeeringukoormus on ettevõttel küllaltki kõrge. 2016. aastal teenis riigile kuuluv AS Tallinna Lennujaam üle 6,1 miljoni euro kasumit. Üldkoosoleku otsusega jääb see raha Tallinna Lennujaama käsutusse,“ märkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Tallinna lennujaama läbivate reisijate arv kasvab prognooside kohaselt 2022. aastaks 2,8 miljoni reisijani tänaselt 2,22 miljonilt, käesoleva aasta algusest on reisijate arv kasvanud koguni 19%. Perioodil 2017-2023 planeerib Tallinna Lennujaam kokku 137,6 miljoni euro eest investeeringuid. Neist olulisemad praegu käsil olevad on lennuliiklusala arendus, reisiterminali laiendamine, trammiliini ja ühissõidukite terminali ehitus, parkimismaja ehitamine 1200 sõidukile ja lennukite värvimisangaari ehitus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela