Karilaid: Reformierakonna jutt sarnaneb üha enam EKRE-le

Apr 17

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles täna avaldatud Turu-uuringute tehtud erakondade reitingute kohta, et edu on toonud eesmärgipärane töö, mitte opositsiooni soovitud vastandumine ja hirmutamine.

Karilaid sõnas, et tulemused on valitsuskoalitsioonile kahtlemata positiivsed. Valitsus on tegelenud mitme olulise teemaga, võtnud vastu Eesti elu edasiviivaid otsuseid ning on näha, et valija näeb nende vajalikkust. „Valitsuskoalitsioon on suutnud hoida ja isegi kasvatada inimeste usaldust meie riigi juhtimisse. Pärast Reformierakonna valitsemist on see oluline kinnitus, et arengut oli vaja ning neid viimaks kohale jõudnud muudatusi ka oodatakse ja toetatakse,“ rõhutas Karilaid, kes tänas Eesti inimesi usalduse eest.

Ta lisas, et tõenäoliselt on enim sümpatiseerinud valijatele valitsuse eesmärk suurendada ühiskondlikku sidusust, et anda abikäsi ka nendele, kelle palgatase jääb statistilisele keskmisele alla. „Igasugused keskmised numbrid võivad olla kenad, kuid teame, et tulumaksuvaba miinimumi tõus 500 euroni kuus toob kasu enam kui 80% töötajatest. Samuti on oluline märk pensionisüsteemi solidaarsemaks muutmine ning muugi, mis toob kasu inimestele, kes olid varasemalt justkui ära unustatud,“ leidis Karilaid.

Reformierakonna langust ning EKRE toetust kommenteerides sõnas Karilaid, et kahe erakonna retoorika on opositsioonis hämmastavalt sarnaseks muutunud. „Mõlemad püüavad tekitada vastandust eesti-vene teljel, mõlemad on olnud väga skeptilised uute majandusotsuste osas ja eriti tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on olnud mõlema erakonna jaoks vastuvõetamatu.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela