Ortopeed: haigekassa rahastamise suurendamine on tulevikku suunatud otsus

Apr 21

SA Elva Haigla TM nõukogu esimees, ortopeed Peeter Laasik sõnas, et tervishoiu rahastamise kasvav probleem on Eestis eakate osakaalu suurenemine, mis tõstab selgelt tervishoius raha vajadust. 

Laasik sõnas, et valitsuse otsus lisada nelja aasta jooksul 215 miljonit eurot lisaraha arstiabi parandamisse, on tulevikku suunatud otsus. „See muutus on tervishoiu rahastamise sisuline reform, sest seni tööjõu maksust rahastatav tervishoidu tuleb nüüd selge valemiga riigi eelarvest,“ ütles haigla nõukogu esimees. Laasik lisas, et arstid ja õed vajavad kindlust tuleviku osas ja seda vajavad ka patsiendid.

„Patsiendid ega arstid ei taha olla olukorras, kus peab teatama pikast ravijärjekorrast ja kannatama õige ravi ootuses,“ rõhutas doktor. Ta lisas, et tervis on inimese kõige suurem vara, sellest saadakse aru siis, kui seda ei ole. „Raha taga peab nägema eelkõige inimeste vajadust ja võimalust saada õigeaegset ning kvaliteetset arstiabi,“ sõnas Laasik.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela