Peaminister Ratas kutsus töötervishoiu konverentsil väärtustama puhkeaja olulisust

Apr 25

Peaminister Jüri Ratas avas täna Tallinnas Tööinspektsiooni rahvusvahelise konverentsi „Kas aeg tapab“, mis sedakorda on pühendatud töö tegemise ajale ning muutunud praktikatele.

 Peaminister Ratase sõnul on eestimaalased töökas rahvas – tööd tehakse hommikust õhtuni linnas ja maal, kuid harjunud mõtteviis tööajast ei vasta enam kõige paremini tegelikkusele. „Töö ja töötegemine muutub üha paindlikumaks, töötada saab ka kontorist väljas ning tihti saab või lausa tuleb seda teha väljaspool harjunud tunde,“ lausus Ratas. Ratas tõstis esile, et erinevad infotehnoloogilised seadmed on teinud meie elu ühest küljest lihtsamaks ja mugavamaks, aga ka märksa kiiremaks. „Oleme muutunud pidevalt kättesaadavaks nii sõpradele ja perekonnale, aga ka töökirjadele ja töökaaslastele. Oleme ausad, töö saadab meid hommikust õhtuni,“ sõnas peaminister ja lisas, et oluline on leida tasakaal töö- ja pereelu vahel.

Muutunud tööelu teemast rääkides ütles Ratas, et Eesti eesistumise üks prioriteete on kaasav ja kestlik Euroopa, mis pakub võrdseid võimalusi tööturul ja ühiskonnaelus kõigile töötajatele. „Olukorras, kus töö iseloom ja vormid on pidevas muutuses ning meie igapäevaellu on tulnud mõisted nagu kaugtöö, virtuaaltöö, idufirmad ja jagamismajandus peab Euroopa ühiskond üha enam orienteeruma neile muutustele ning konkurentsis püsimiseks tuleb meil olla siin eesrinnas,“ lausus peaminister. Ratas lisas, et valitsuse tasemel on töösuhete muutunud olemusega arvestatud tegevusprogrammi koostamisel – valitsus on kokku leppinud uuendada tööturgu ja tööjõumakse reguleerivaid seadusi, mis puudutavad kaugtööd, renditööd, mitmel töökohal töötamist ja jagamismajandust.

Töö- ja puhkeaja eristamisest kõneldes kutsus peaminister Ratas üles mõistma, et iga hinnaga ööpäev läbi töötamine ei ole mõistlik ning just puhkus tagab tervise ja motivatsiooni püsimise. „Küsimus pole siin ainult tööeetikas või tervishoiukuludes. Teema on märksa laiem – terved ja motiveeritud töötajad on iga organisatsiooni kõige olulisemaks väärtuseks. Hoidkem oma inimesi.“

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela