Erki Savisaar: oluline on majanduskasv, mis loob võimalusi kõigile ühiskonna liikmetele

Mai 09

Valitsusliidu eesmärk on riigi kidur majanduskasv taas tõusuteele viia, sõnas riigikogulane Erki Savisaar ja lisas, et Reformierakonna juhitud valitsused läksid kriisi ajal karmi kärpekirve teed ning selle otsuse tulemusena taastub Eesti kriisist väga aeglaselt.

 "Eesti vajab muutusi ning seda me ka pakume," lisas Savisaar. "Just seetõttu oleme läinud kaasava majandusarengu teed, mis loob võimalusi kõikidele ühiskonna osadele ning jaotab loodavat väärtust õiglaselt ühiskonna erinevate osade lõikes," kommenteeris Savisaar. Riigikogulane toonitas, et erinevalt Reformierakonnast ei investeeri valitsusliit kaugele maale, viidates hiljutist Kreekale võlausaldajaks jooksmist, vaid panustab oma inimeste heaolusse. Savisaare sõnul on oluline teada, et laenu võtmise otsuse taga ei ole soov elada tulevaste põlvede arvelt. "Meie soov on elavdada Eesti majandust ja aidata Eesti välja pikast vindumisest, milles oleme vaevelnud eelmisest kriisist alates," lisas riigikogulane.

Tema sõnul otsustasid Reformikonna juhitud valitsused kriisi ajal minna karmi kärpekirve teed ning selle otsuse tulemusena taastub Eesti kriisist väga aeglaselt. "Eesti vajab muutusi ning seda me ka pakume," lisas Savisaar. Savisaar rõhutas, et oluline on säilitada meile omase väikse, kuid atraktiivse majanduskeskkonnaga riigi mainet. "Selle jaoks on oluline toetada nii alustavaid kodumaiseid ettevõtteid, siin juba tegutsevaid ettevõtteid kui ka rahvusvahelisi ettevõtteid," märkis riigikogulane, kelle sõnul on selle toetamiseks valitsuskoalitsioon kokku leppinud ettevõtete 20% tulumaksumäära alandamise 14%-ni regulaarsetelt dividendimaksetelt. "Samuti on kavas luua ettevõtluskonto, mis võimaldab inimestel bürokraatiavabalt väikeettevõtlusega tegeleda," lisas ta.

"Majandusarengu olulisteks alustaladeks on neli olulist komponenti: sotsiaalpoliitika, hariduspoliitika, maksupoliitika ja majandus-rahanduspoliitika," rõhutas riigikogulane, kelle sõnul sõltub nendest komponentide tugevusest, kuidas suudame oma ettevõtluskeskkonda aktiivsena hoida. "Tugev sotsiaalpoliitika loob aluse majanduse arengule, mistõttu oleme käivitanud nii pensioni- kui vanemahüvitisereformi," märkis Savisaar, kelle sõnul on tugev sotsiaalpoliitika hädavajalik motiveerimaks inimesi igapäevaselt töökeskkonnas osalema.

Riigikogulase sõnul on hariduse peamine ülesanne ette valmistada meie ühiskonnale vajalikke oskusi ja teadmisi. "Praeguses ühiskonnas on kõik pidevas muutuses ning riik peab tulema appi ning võimaldama mitmekülgset väljaõpet ning vajadusel ka ümberõpet tööjõuturul vastupidamiseks," lisas ta. "Maksupoliitika on sissetulekute ühtlustamise mõjuvõimsam vahend," sõnas majanduskomisjoni aseesimees, kelle sõnul on riigi eesmärgiks ühtlasem tulujaotus, mis aitab kaasa võrdsema ühiskonna tekkimisele. "Majanduse elavdamiseks oleme sunnitud riigina kaasa lööma ning atraktiivsemat ettevõtluskeskkonda looma," kommenteeris Savisaar riigi olulisust majanduse elavdamisel. Ta lisas, et selline praktika on juba kasutusel paljudes riikides, mis annab meile võimaluse välja tulla seisakust, kuhu oleme liiga kauaks seisma jäänud.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela