Kadri Simson majandusspidomeetrist: suurenev majanduskasv toob kaasa positiivsema tagasiside

Mai 10

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles täna Tööandjate Keskliidu poolt avaldatud majandusspidomeetri näitajaid kommenteerides, et on loomulik, et tegus valitsus tekitab varasema seisaku kõrval suuremat polariseerumist, mida näitab nii valitsuse tegevusega rahul olevate ettevõtjate suurem hulk võrreldes eelmise valitsusega kui ka rahulolematute number. 

Samas sõnas minister, et tal on rõõm näha ettevõtjate ootuste ja võimaluste järk-järgulist paranemist. „Tööandjate majandusspidomeeter on viimastel kuudel näidanud vaikset tõusu ning seesugune trend on ainult tervitatav. Ei ole mingi saladus, et mullu novembri lõpus tööle asunud valitsuskoalitsioon on alustanud toimekalt ning see võib tekitada ettevõtjates veidi ebakindlust ning teadmatust. Kuid nagu spidomeetrist näha, pole muretsemiseks põhjust. Näitajad kasvavad, seega võib olukorra kokku võtta sõnadega parem lootusrikas selgusetus kui senine selge lootusetus.

Valitsuse eesmärgiks on paigal seisnud majanduse elavdamine ning olen veendunud, et seatud eesmärgi saavutamine toob kaasa positiivsema tagasiside ka ettevõtjatelt,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Simsoni sõnul leiab valitsuse tegevuskavast mitmeid otsuseid, mis on mõeldud ettevõtjate olukorra parandamiseks, pidades silmas näiteks majutusasutuste käibemaksumäära tõstmise tühistamist, diiselkütuse aktsiisitõusu tuleval aastal ära jätmist ning ka niinimetatud küpsete ettevõtete dividendide maksumäära langetamist. „Lisaks on valitsuses arutluse all erisused energiamahukatele tootmistele ning alustavatele ettevõtetele. Tegemist on ettevõtlust soosivate sammudega. Kui üks Eesti tuntud ettevõtja nimetas valitsuse kõige kulukamat sammu, keskmist ja madalat palka teenivatele inimestele esimese 500 euro muutmist maksuvabaks, helikopterilt raha külvamiseks, siis samas on palju ettevõtjaid, kes on seda kiitnud kui esimest reaalset sammu palgavaesuse vähendamiseks.

Lisaks aitab see kasvatada sisetarbimist,“ tõi majandusminister Simson välja. „Olen veendunud, et nii tööandjate majandusspidomeetri tulemused kui ka Eesti üldised majandusnäitajad on kasvuteel ning selle taga on selge roll valitsuse tegevusel, mille heaks näiteks on täiendavad taristuinvesteeringud 135 miljoni euro ulatuses, mis minu hinnangul parandab selgelt meie majandust ja aitab kaasa ettevõtluse elavdamisele. Valitsus peab ettevõtjaid enda sammudest varasemast enam informeerima ja siis on võimalik asendada teadmatusest tekkinud rahulolematus ka positiivsemate hinnangutega,“ lõpetas Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela