Keskerakond tagab parema eesti keele õppe ja linnaasutustes kolmkeelse teeninduse

Mai 22

Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas tutvustas täna Lindakivi kultuurikeskuses erakonna valimisprogrammi lubadust suurendada vene lasteaedades eesti keele õpetamise mahtu. Keskerakonna programm näeb ühtlasi ette tagada linnaasutustes linnakodanike ja külaliste teenindamine lisaks eesti keelele ka inglise ning vene keeles.

Aasa sõnul tähendab see, et seal, kus vaja, tagatakse vastava keeleoskusega ametnike töötamine teenindussaalis. “Eesti Vabariigi pealinnas on mõistagi kõigis asutustes eestikeelne teenindus. Kuid arvestades, et Tallinna külastab igal aastal sadu tuhandeid väliskülalisi ning linnas elab arvestatav osa venekeelseid inimesi, tahame seal, kus otstarbekas ja vajalik tagada teenuse nii inglise kui vene keeles,” ütles Aas.

Aasa sõnul on mitmes keeles teenindus suurtes teenindusettevõtetes tavapärane. „Mõistagi saab Tallinnas vene ja inglise keeles suheldud pangakontoris või toidupoes, samuti peab vene keelt kõneleval inimesel või linna külastaval turistil olema võimalik linnaga asju ajada. ” lisas Aas. Ta lisas, et see ei tähenda kahe- või kolmekeelset teenindust üle kogu linna ja kõigis asutustes. “Kindlasti ei ole praktilist vajadust inglisekeelseks teeninduseks sotsiaalkeskuses, vaid vaatame ikkagi asutuse kaupa ja hindame reaalset vajadust,” ütles Aas.

Lisaks kolmkeelsele teenindusele räägiti ka eesti keele õppe mahu suurendamisest venekeelsetes lasteaedades. Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul ei toeta Keskerakond Reformierakonna mõtet panna kinni venekeelsed lasteaiad, küll aga tahetakse viia eesti keele õpe lasteaedades veel paremale tasemele. Selleks on juba ettevalmistamisel vastav pilootprojekt. “Igaüks mõistab, et emakeelne lasteaed on väga tähtis. Meie tagame heal tasemel keeleõppe vene lasteaedades juba täna, kuid näeme oma programmis võimalusi seda täiendavalt rahastada ja mahtu suurendada,” kinnitas Kõlvart.

Ta tõdes, et Reformierakonna ettepanek kaotada venekeelne lasteaed ei ole mõistlik lapse arengut ega ka tema tulevast keeleoskust silmas pidades. „Meie eesmärk on tagada parem eesti keele õpe, mida on tõepoolest võimalik teostada ning mis toob lapse arengule kasu, mitte kahju. Reformierakond soovib tekitada paraku pigem lihtsalt kõmu nagu EKRE, kes kutsub üles kaotama mittekodanike hääletamisõigust kohalikel valimistel. Need on loosungid, mis ei vii edasi,“ sõnas Kõlvart.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela