Peaminister Ratas kutsus start-up ettevõtjaid koos digitaalset ühiskonda arendama

Mai 24

Peaminister Jüri Ratas kohtus pärastlõunal Latitude 59 start-up konverentsil osalevate välisinvestoritega ning kutsus neid arendama mugavust ja efektiivsust suurendavat digitaalset ühiskonda. Peaminister Ratase sõnul on Eestil oma väiksuse tõttu vajadus olla efektiivne. 

“Meie sõnum maailmale on, et digitaalne ühiskond ja e-valitsus toovad tehtud investeeringud kiiresti tagasi. Eesti on näide riigist, kus inimesed ja ettevõtted saavad elada pea täielikult digitaalset elu, mis tähendab lihtsat ja mugavat, aga samas ka kiiret ja tõhusat asjaajamist. Ametlikuks suhtlemiseks riigiasutustega ei pea tihtipeale koduseinte vahelt lahkumagi,” lausus Ratas.

Rääkides Eesti väärtustest tõi peaminister Ratas välja avatuse, läbipaistvuse, paindlikkuse ning tõhususe. "Eriti avatus on toonud Eestile reaalset kasu," märkis ta. "Nii kaupade, teenuste, kapitali kui ka ideede vaba liikumine on kõik mänginud olulist rolli Eesti majandusarengus." Eesti on arendanud e-riiki peaaegu 20 aastat. E-valitsemise, e-panganduse ning teiste e-teenuste kasutusele võtmine on toonud kiire arengu IT-sektoris, ning loonud pinnase start-up ettevõtete kasvuks, mis pakuvad innovaatilisi tooteid ja teenuseid. “E-residentsus on üks meie hiljuti alustatud projektidest, mille kaudu saavad välismaalased, nii inimesed kui ka ettevõtted endale digitaalse identiteedi. See võimaldab ametlikku asjaajamist mistahes maailma punktis, sest antud digitaalne allkiri on sama jõuga, mis käsitsi kirjutatud,” sõnas peaminister.

World Economic Forum nimetas Eesti ettevõtluse hotspotiks, kus 80% uutest ettevõtetest haaravad kinni ärikeskkonna võimalustest. Rääkides tulevikust ütles peaminister Ratas, et näeb Eestit rajaleidja riigina, mille tugevus on laialdased oskused, kogemused ning avatud mõteviis. “Kutsun teid kõiki katsetama uusi ideesid just siin Eestis. Oleme edukamad, kui arendame tuleviku digitaalset ühiskonda koos,” lisas peaminister Ratas.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela