Jüri Ratas nimetas riigihalduse ministri kandidaadiks Jaak Aabi

Mai 31

Täna nimetas erakonna esimees, peaminister Jüri Ratas riigihalduse ministri kandidaadiks erakonna peasekretäri Jaak Aabi. Keskerakonna juhatus koguneb ministrikandidaati arutama tuleval teisipäeval. 

„Tegin Keskerakonna juhatusele ettepaneku esitada riigihalduse ministriks senise peasekretäri Jaak Aabi. Jaak on ennast tõestanud tugeva tegijana nii omavalitsusjuhina, Riigikogu liikmena kui ka ministriametis. Ta on väga selge omavalitsusvaldkonna asjatundja, mida toetab ka tema varasem töökogemus Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina,“ tõi Jüri Ratas välja. „Soovin senist riigihalduse ministrit Mihhail Korbi pühendunud töö eest tänada ja tunnustada. Eesti Keskerakond on astunud valitsuses mitmeid samme omavalitsuste rolli, võimekuse ja tulubaasi tugevdamiseks, et need oleksid kohalikul tasandil riigile tugevaks partneriks. Jaak Aab jätkab ministrina kindlasti sama suunda,“ lisas Ratas.

Jaak Aab tänas erakonna esimeest usalduse eest ja sõnas, et on valmis ministriametit vastu võtma kui erakonna juhatus arvab sama. „Tundes seda valdkonda, tean, et riigihalduse ministri amet on vastutusrikas, nõuab tõsiseid otsuseid, tugevat tööd ja pühendumist. Käimas on mitu olulist reformi, millega minu eelkäija Mihhail Korb on tublit tööd teinud. Keskerakond on alati rõhutanud tugeva omavalitsuse tähtsust. Valitsus on otsustanud anda omavalitsustele rohkem rahalisi vahendeid, otsustusõigust ja ülesandeid ning just sellest tuleb edasisel tegevusel lähtuda,“ rõhutas Aab.

Aab on töötanud Võhma linnapeana ning Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina. Aastatel 2005-2007 oli Jaak Aab Eesti Vabariigi sotsiaalminister.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela