Peaminister Jüri Ratase kommentaar Statistikaameti I kvartali majandusnäitajatele

Mai 31

“Eesti majanduskasv kiirenes aasta alguses 4,4 protsendini, mis on kindlasti väga positiivne areng. Nii kiiret majanduskasvu nägi Eesti viimati 2012. aastal,“ lausus Ratas. Peaminister Ratase sõnul on majanduskasvu hinnangu juures mitu head uudist. 

Esiteks on paranenud tootlikkuse näitajad ja majanduse kasvu struktuur. “Viimastele aastatele on olnud iseloomulik madal tootlikkuse kasv ning langevad kasumid. Selle aasta alguse seisuga on pilt palju paremaks muutunud.“ „Teiseks on ettevõtete investeerimistegevus hoogustunud, mis näitab suuremat kindlust tuleviku osas ja investeeringute toel on oodata, et näeme kiiremat majanduskasvu ka tulevikus.

Kolmandaks oli majanduskasv aasta alguses laiapõhjaline, st korraga paljudel majandussektoritel läheb hästi,“ lisas ta. Maailmamajanduses on kasvuväljavaade viimasel ajal paranenud ja sellest on võitnud ka Eesti eksportijad. „Meie eksportijad suutsid aasta alguses edukalt väljaveo mahtusid kasvatada, sellest kiiremini kasvas eksport viimati 2011. aastal,” sõnas peaminister. Tööturu näitajad viitavad samuti majanduse tugevusele.

Aasta alguses ulatus tööpuuduse määr vaid 5,6 protsendini. “Sellest madalamat tööpuuduse määra nägime me üksnes buumi ajal ligikaudu 10 aastat tagasi. Kasvanud tööhõive aitab vähendada ebavõrdsust ühiskonnas, mis on ka koalitsiooni üks eesmärkidest,“ selgitas Ratas.„Nüüd on oluline kasvutempo säilitamine ja vundamendi ladumine tuleviku majanduskasvule. Valitsuse majanduskasvu prioriteedi ellu viimiseks olen kokku kutsunud majandusarengu valitsuskomisjoni, mis hakkab igakuiselt majanduskasvu küsimustega tegelema.“ Majandusarengu valitsuskomisjoni esimene kohtumine on planeeritud 13. juunile.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela