Savisaar: jäämegi ülekuumenemisest rääkides tagantsörkijateks

Mai 31

Keskerakondlane, majanduskomisjoni liige Erki Savisaar sõnas, et 4,4%-line majanduskasv on rõõmustav ning sisendab optimismi, kuid ei anna alust ülekuumenemisest rääkida. Savisaar sõnas, et viimase viie aasta suurim majanduskasv annab positiivse tõuke ja selle numbri üle võib rõõmustada, kuid see ei ole kindlasti Eesti maksimaalne potentsiaal. 

„Me ei saa rääkida 4,4% kasvu puhul meeletust kasvust ja majanduse ülekuumenemisest. See ei ole nii. See pole isegi tempo, millega jõuaksime sel sajandilgi Lääne-Euroopa tasemeni,“ sõnas Savisaar. Ta sõnas, et kriitika ja ülekuumenemise jutu asemel ootaks ta majanduskomisjoni liikme ja isana lahendusi, mis Eesti elu veelgi kiiremini edasi viiksin ning tulevastele põlvedele parema elu kindlustaksid. „Mis on see valem, mis meid viib Lääne-Euroopa tasemele? Oleme 10 aastat istunud sama koha peal ning nüüd edasi liikudes näidatakse punast tuld, sest tõttame väidetavalt enda potentsiaalist ette. Minu arvates meie potentsiaal on palju suurem kui igavene tagant sörkija roll. Mina usun Eestisse ja Eesti inimestesse, me suudame enamat!“ ütles Savisaar.

Riigikogulane ütles ka, et valitsuse investeterimisplaan pole betooni valamine, vaid tulevikuvõimaluste loomine. „Meie lõppeesmärk pole ju raudteejupp ega auguvaba maantee, vaid parem, turvalisem ning mugavam keskkond ettevõtjatele äri tegemiseks ning inimestele elamiseks. Lisaks on muidugi teisigi meetmeid, näiteks kasvõi sisetarbimise suurendamine läbi tulumaksuvabamiinimumi tõstmise,“ tõi Savisaar näite.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela