Ratas Hispaanias: stabiilne naabrus on ELi turvalisuse ja heaolu huvides

Jun 05

Peaminister Jüri Ratas kohtus Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumist ettevalmistava töövisiidi käigus Madriidis Hispaania peaministri Mariano Rajoyga. Ratas tutvustas oma kolleegile Eesti eesistumise eesmärke ja prioriteete, samuti arutati kaitsekoostöö tihendamist ning terrorismivastase võitluse, energiajulgeoleku ja Pariisi kliimaleppe ellu viimisega seonduvat.

 “Eesti ja Hispaania kahepoolsed suhted on soojad ja dünaamilised: õitsevad kultuurialased suhted, areneb turism, Tallinnas vuravad ringi sümpaatsed CAF trammid. Samuti toimub hea koostöö nii Euroopa Liidus kui NATOs. Hindame kõrgelt Hispaania panust meie regiooni julgeolekusse, sealhulgas osalemist NATO õhuturbmissioonis Ämaris, aga ka NATO küberkaitsekeskuses ja Balti Kaitsekolledžis” ütles peaminister Ratas. Hispaania võttis NATO õhuturbemissiooni rotatsiooni üle Saksamaalt käesoleva aasta mais.

Tutvustades Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteete tõi Ratas välja, et eesistujana jätkame muuhulgas varjupaigasüsteemi reformiga ning hoiame fookuses ka idapartnerluse teemat. “Edukas ja stabiilne naabrus on Euroopa Liidu turvalisuse ja heaolu huvides. Seetõttu peame eriti oluliseks koostööd meie partneritega idas aga ka lõunas,” rõhutas peaminister ja lisas, et Eesti panustab Euroopa Liidu missioonidesse Palestiinas ja Vahemerel. Peaminister tunnustas Hispaaniat viimaste aastate majandusreformide eest, mis on aidanud majanduskriisist taastuda ja tööpuudust vähendada. “Konkurentsivõimet toetavad reformid on Euroopa majanduskasvu allikas. Euroopa energiaturu, kapitalituru ja digitaalse ühtse turu loomine, mis on Eesti eesistumise prioriteedid, annavad majanduskasvule täiendava tõuke,” rõhutas Ratas

. Peaminister Ratas kutsus oma Hispaania kolleegi 29. septembril Tallinnas toimuvale tippkohtumisele, mis keskendub infoühiskonna võimalustele ja proovikividele.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela