Simson rõhutas maanteetranspordi rolli Euroopa Liidus

Jun 09

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles neljapäeval Luksemburgis Euroopa Liidu transpordiministrite nõukogul, et maismaatransport mängib otsustavat rolli ELi ühtse turu toimimisel ning on asendamatu töökohtade loomisele ja seega majanduskasvule.

 Ministrid arutasid eile esimest korda Euroopa Komisjoni poolt mai lõpus välja käidud maanteepaketti, mille eesmärk on muuta sektor senisest kaasaegsemaks, konkurentsivõimelisemaks ja sotsiaalselt õiglasemaks. „Tegu on paljude riikide jaoks väga olulise teemaga, mida tänased sõnavõtud ka kinnitasid. Meilt oodatakse alates juulist selle kompleksse teema läbirääkimiste tasakaalukat juhtimist ning oleme omalt poolt valmis igati panustama tasakaalus lahenduste leidmises. Eelkõige plaanime Eesti eesistumise ajal keskenduda maanteetranspordi turu heale toimimisele ja juhtide õiguste kaitsele,“ ütles Simson.

Euroopa Komisjoni mais esitatud maanteepakett muudab nõudeid, mis kehtivad rahvusvahelisi auto- ja bussivedusid tegevatele kaugsõidujuhtide töö- ja puhkeajale ning palganõuetele ajal, mil nad veedavad oma tööaega teistes liikmesriikides. Erinevad liikmesriigid tasustavad tööd ja pakuvad töötajate sotsiaalseid tagasi erinevalt. Küsimus on, kuidas reguleerida sellises olukorras välisriigis tehtava töö tasustamine. Näiteks, kui Eesti autojuht teeb oma tööd Saksamaal, siis kas talle peaks kohalduma Eesti või Saksamaa alampalk ja sellest tulenev sissetulek, lisaks muud sotsiaalhüved, nagu nt puhkus. Samuti soovib Euroopa Komisjon täpsustada nõudeid ja järelevalvereegleid sellistele vedudele, mis toimuvad küll ühe liikmesriigi piires, kuid vedajaks on mõne muu liikmesriigi ettevõte. Lisaks on komisjoni poolt esitatud paketi osaks ka teekasutustasude määramist reguleerivad eelnõud.

Lisaks arutlesid ministrid nõukogul kutseliste juhtide ametikoolituse, liiklusohutuse, Euroopa meretranspordi poliitika, Euroopa Lennundusohutusameti alusmääruse, kutsekvalifikatsioonide tunnustamise kohta siseveeteede sektoris, lennunduse julgeoleku ja ELi jalgrattapoliitika teemadel. Ministrite kohtumist juhtis Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela