Savisaar: peaministri usalduse kahekordne tõus näitab Ratase ja Rõivase erinevust

Jun 09

Täna avaldatud Turu-Uuringute institutsioonide usaldusväärsus inimeste silmis on teinud suure hüppe nii peaministri, valitsuse kui ka parlamendi osas tänu valitsusvahetusele, sõnas Erki Savisaar. Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Erki Savisaar ütles, et ligi kahekordne usalduse tõus peaministri vastu näitab Keskerakonna ja eelkõige selle esimehe Jüri Ratase tugevat tööd valitsuse juhtimisel. 

„Oktoobrikuisest 37 protsendilt tänaseks 63 protsendini hüpanud tõus näitab selgelt, mida arvati endise peaministri Taavi Rõivase juhtimisstiilist ning teisalt annab kindla märgi, et valitsusvahetus ja soov kõiki ühiskonna liikmeid puudutava poliitika järele oli vägagi oodatud,“ rõhutas riigikogulane. Ta sõnas, et tema arvates näitab Ratase ja Rõivase, aga ka presidentide Kaljulaiu ja Ilvese toetuse erinevus, et riigijuhtide tähelepanu, mis läks varasemalt rohkem riigist väljapoole, sooviti pigem näha meie endi inimeste keskel. „Peaministri roll ei saa olla vaid endale meeldivate teemadega tegelemine, vaid tähelepanu pööramine kõigile ühiskonnagruppidele Eestis. Sellest jäi Taavi Rõivasel vajaka,“ ütles Savisaar. Ta lisas, et riigikogulasena on tal hea meel, et tõusnud on ka valitsuse ja Riigikogu usaldusväärsus inimeste silmis.

Kaitseministeeriumi tellimusel valminud Turu-Uuringute institutsioonide usaldusväärsuse küsitlus näitas, et kui eelmise aasta oktoobris usaldas peaministrit vaid 37 protsenti inimestest, siis tänavu märtsis oli see tõusnud 63 protsendini. Valitsust usaldas uuringu järgi 55 ning Riigikogu 51 protsenti, varasema 43 protsendi asemel, mis oli varasemalt mõlemal. Presidendi usaldusväärsus kasvas 48 protsendilt 66 protsendile.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela