Aab: Keskerakonna kõrge toetus näitab soovi sotsiaalsema poliitika järgi

Jun 09

Keskerakonna peasekretär Jaak Aab sõnas Turu-Uuringute poolt läbi viidud erakondade reitinguid kommenteerides, et peaministrierakonna toetus on märk valitud tee õigsusest valitsuses. Erakonna peasekretär sõnas, et Keskerakond on jätkuvalt kõige populaarsem erakond, mida usaldavad nii eesti kui ka vene emakeelega valijad. 

„Kahtlemata on meie eesmärk kasvatada toetust ühiskonnas veelgi, nii kõigis vanusegruppides, linnas ja maal kui ka erineva emakeelega inimeste seas,“ ütles Aab. Ta sõnas, et novembrist peaministrierakonnana valitsusvastutust kandev Keskerakond on teinud olulisi samme nii madala kui ka keskmise palgaga inimeste heaolu parandamiseks läbi tulumaksuvabamiinimumi tõstmise, tervishoiu parema ja süsteemse rahastamise, lastega perede toetamise ja palju muu. „Kuigi viimasel ajal on suurt tähelepanu omistatud just maksutemaatikale, mõistavad meie toetajad, et valitsuse eesmärk on inimeste heaolu tõstmine ning selles suunas me iga otsusega ka liigume,“ rääkis Aab.

Ühiskonna teistsuguseid ootusi reformierakondlikust valitsemisest näitavad Aabi sõnul ka peaministri, valitsuse ja parlamendi usaldusväärsuse tõus võrreldes eelmise aastaga. „Kui peaminister Jüri Ratast usaldab täna kaks korda rohkem inimesi kui oktoobris peaministri ametit pidanud Taavi Rõivast ning tõusnud on ka usaldus valitsuse ja Riigikogu vastu, siis see on vägagi märgiline näitaja poliitika ja poliitikute erinevusest,“ rõhutas Keskerakonna peasekretär.

Ta sõnas, et oluline sõnum on ka koalitsiooni toetuse kasv. „Opositsioon on olnud väga terav kõige ja kõigi kritiseerimisel ning kahtlemata on nende toetuse taga tavapärane valitsusele vastandamine. Samas on Keskerakonna ja meie partnerite töö on olnud nende retoorikast mõjusam. Kiirenev majanduskasv ning tehtud otsuste jõudmine kõigi inimesteni jätab opositsiooni kriitika järjest õõnsamaks,“ leidis Aab.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela