Peaminister Ratas: ettevõtlikkuse arendamisega tuleb alustada maast-madalast

Jun 13

Peaminister Jüri Ratas tunnustas täna Junior Achievement Eesti õpilasfirmade võistluse edukamaid osalejaid ja nende juhendajaid. Peaministri sõnul on ettevõtlus tervele ühiskonnale väga oluline, sest ettevõtja on majanduse peamine mootor ning ei paku tööd mitte üksnes iseendale, vaid loob töökohti ka teistele.

 „Ettevõtlikkus, loovus ja uuenduslik mõtlemine aitavad olla noortel edukad kõigis eluvaldkondades ning kokkuvõttes tervet ühiskonda paremaks muuta,“ sõnas Ratas. Ratas avaldas kohtumisel Stenbocki majas heameelt kohal viibinud noorte ettevõtjate arvukuse üle. „Mul on siiras rõõm näha, et järjest rohkem noori panevad end ettevõtjana proovile. Varasemalt tähtsustati väga kogemustebaasi, milleta peeti ettevõtlusega alustamist riskantseks ning kardeti eksida. Täna siia kogunenud noored ettevõtjad on aga selge märk sellest, et kui inimene mõtleb loovalt ja julgeb katsetada, võib igaüks neist olla järgmise Skype, Transferwise või Erply asutaja,“ lausus peaminister.

Noorte ettevõtlikkuse toetamisest rääkides pidas peaminister Ratas oluliseks majandusharidust- ja teadmisi nii põhikoolis kui gümnaasiumitasandil ning õpilas- ja minifirmade algatust. Ülikoolinoorte seas kasvatavad teadlikkust ettevõtlusest äriideede konkursid ja programmid. „Oskus oma mõtteid teoks teha on ettevõtlikkuse alustala ning selle arendamisega tuleb alustada võimalikult varajasest noorusest. Soovin tänada Junior Achievementi Eesti ettevõtlusõppe toetamise eest ning kõiki ambitsioonikaid noori, kes ei karda enda ja teiste elu paremaks muuta.“

Taust: Junior Achievement Eesti õpilasfirmade võistlus Võitja: ÕF Festera koosseisus Kevin Reisenbuk, Joonatan Oras, Sandra Võsaste ja Kris-Robin Sirge. Noored toodavad prügikaste, mis lagundavad mikroobide, küttekeha ja ventilatsiooni abil biojäätmeid. Protsess on 10 korda kiirem kui tavaliselt, lisaks tekib väärtuslik kompost. Õpilasfirma juhendaja on Ülle Seevri.

II koht: Vanalinna Hariduskolleegiumi ÕF Leivapoisid, kes toodavad vanaemade retsepti järgi leivasuppi, millest on sündinud hästi disainitud ja pakendatud toode, mis on jõudnud juba ka poelettidele. Meeskonda kuuluvad Romet Esko, Raul Esko, Mark Sagar ja Julius Tarand, juhendaja Kristel Rannaääre.

III koht: ÕF Crufty Tallinna Reaalkoolist, mis vahendab kunstnike töid veebikeskkonnas. Kolmeliikmelisse firmasse kuuluvad Melanie Rannula, Alexsanda Kruusberg, Karmen Markov, juhendaja Ene Saar. JA Eesti 25. tegevusaastal tegutseb ligi 100 gümnaasiumis, kutse- ja põhikoolis 324 õpilasfirmat. Parimad õpilasfirmad kuulutati välja 4. mail Tallinnas SEB innovatsioonikeskuses.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela