Repinski: Ida-Virumaale hiigelvalda ei tule

Jun 15

Haldusreformi osas on Ida-Virumaal kõige rohkem poleemikat tekitanud kaheksa omavalitsuse – Alajõe, Iisaku, Mäetaguse, Illuka, Tudulinna, Kohtla, Kohtla-Nõmme ja Toila liitumisküsimused. Riigikogu liikme Martin Repinski sõnul on Vabariigi valitsuse tänane otsus Toila ja Alutaguse valdadele erisuse tegemine igati põhjendatud. 

„Keskerakonna juhitud valitsus näitab, et haldusreformile, mis suures osas võeti üle Reformierakonna käest, on nüüd antud ka sisu. Mul on hea meel, et valitsus võimaldab erandeid seal, kus see tõesti on vajalik,“ märkis riigikogulane, kuid saab aru, et kõikidele omavalitsustele erisusi pakkuda ei ole võimalik ning tehtud otsused on põhjalikult läbikaalutud. „Kahel piirkonnal puuduvad ühised huvid ning koostöö arendamine oleks väga keeruline,“ sõnas Ida-Virumaalt pärit Repinski põhjenduseks, miks valdadele erisused anti.

Tema sõnul said eelmise aasta lõpuks Kohtla, Kohtla-Nõmme ja Toila vald kokkuleppele ühe Toila valla loomiseks ning Alajõe, Iisaku, Mäetaguse ja Tudulinna olid nõus koonduma Alutaguse valla alla, kuhu ollakse nõus võtma ka Illuka vald. „Illuka vallaga koos oleks Alutagusel elanike enam kui 5000, kuid Toila vallal jäi veidi 5000 elaniku piirist puudu, mistõttu tegi rahandusministeerium ettepaneku luua omavalitsus, mis kulgeks põhjarannikult Peipsi rannani välja,“ märkis riigikogulane. Repinski hinnangul oleks hiigelvalla loomisel olnud keeruline ka olukord, kus omavalitsuse piiridesse ei kuulu Toila ja Alutaguse piirkonna keskele jääv Jõhvi vald, mis oleks loogiliselt kujunenud omavalitsuse tõmbekeskuseks.

Poliitiku sõnul korraldati kõigis omavalitsustes küsitlused, et teada saada, mida rahvas ühinemisest arvab ning kõikide valdade elanikud olid kategooriliselt kaheksast omavalitsusest koosneva hiigelvalla loomise vastu. „Ühinemise vastu oli mõnel pool enam kui 97% küsitletutest,“ märkis ta. „Mul on hea meel, et siinkohal on valitsus saanud arvestada rahva tahtega,“ märkis Repinski, kes avaldas tunnustust kogu valitsuskoalitsioonile, kes on pidanud tegema mitmeid keerulisi ja sageli ebapopulaarseid otsuseid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela