Kaljulaid: Reformierakond ja sotsid panid linnapeakandidaadiga mööda

Jun 15

Keskerakonna juhatuse liige, Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid leidis, et nii Reformierakond kui ka Sotsiaaldemokraadid ei teinud linnapeakandidaadi valikul parima valiku. 

Raimond Kaljulaiu sõnul näitab Taavi Aasa kolmekordne edu Rainer Vakra ja Kristen Michali ees, et Keskerakond tegi linnapeakandidaadi osas õige valiku, kuid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraadid paraku mitte. „Eriti tähelepanuväärne on Rainer Vakra väike toetus arvestades, et tema kampaania on linnapildis ja meedias juba ka alanud,“ ütles Kaljulaid. Ta lisas, et oli sotsiaaldemokraatide valikus üllatunud, sest tõelise linnapeakandidaadina Vakrat tõenäoliselt ei näha. „Ta on kampaanias keskendunud kleepsudele ja muule sisutühjale. Tundub, et linnapea ameti vastutus pole talle päris arusaadav. Juhtide töö on juhtida. Rehve ühekaupa metsa alt korjates jäävad toredad pildid, kuid ka probleemid alles," sõnas ta.

Kristen Michali puhul on Kaljulaiu arvates probleemiks tema tajumine eduka poliitikuna. „Ta on lühikese ajaga kaotanud koha valitsuses ja jäi Reformierakonna üldkogul vastaskandidaadile alla. Inimesed ootavad, et nende huvisid kaitstaks tõhusalt, kuid Michal pole saavutanud erakonnaski oma eesmärke, rääkimata siis Tallinnast,“ tõi Kaljulaid välja. Tema arvates on suur probleem ka Michali minevik. „Lubadus linna ausamalt ja läbipaistvamalt juhtida pole Reformierakonna linnapeakandidaadi minevikku arvesse võttes kellelegi usutav,“ rõhutas Põhja-Tallinna linnaosavanem.

Keskerakonna linnapeakandidaadi kohta sõnas Kaljulaid, et kui algul oli neid, kes olid Aasa varasemat häältearvu vaadates skeptilised, siis uuring näitab, et Keskerakond tegi targa valiku. „Keskerakonna linnapeakandidaadil on juba täna suure osa tallinlaste toetus ning meil on tugevad esinumbrid kõigis piirkondades. Rohkem kui poole tallinlaste toetus erakonnale loob kõik eeldused varasemate tugevate valimistulemuste kordamiseks,“ kinnitas Kaljulaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela