Peaminister Ratas tähtsustas kohtumisel Prantsusmaa presidendi Macroniga ühtehoidvat Euroopat

Jun 16

Peaminister Jüri Ratas rõhutas kohtumisel Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroniga vajadust hoida Euroopa Liit ühtsena ning keskenduda erinevuste asemel meid liitvatele väärtustele ja eesmärkidele. 

“Ilma Prantsusmaata ei oleks Euroopa Liitu nagu me seda tunneme. Prantsusmaa on Euroopa Liidu loomisest alates olnud selle üks juhtriike ning mul on hea meel, et Prantsusmaa tajub täit vastutust ühise Euroopa eest,“ ütles Ratas. Ta lisas, et jagab täielikult presidendi soovi liikuda kiiresti edasi tegusa ja tugeva Euroopa Liidu arendamisega, mis kaitseb oma kodanikke ja pakub neile uusi võimalusi. “Tunnustan president Macroni siiralt selle eest, et ta tõstis tugeva ja koostööle suunatud Euroopa Liidu oma kampaanias keskmesse,“ lausus Ratas. „Hiljutiste Prantsusmaa presidendivalimiste tulemus mõjus paljudele inimestele pöördepunktina, mis tõi Euroopasse värsket energiat, lootust ja optimismi. Mõistame, et meil on palju enam seda, mis liikmesriike ühendab, kui seda, mis meid lahutab.“

Peaminister tutvustas Prantsusmaa presidendile Eesti eesistumise prioriteete, milleks on avatud ja uuendusmeelse majandusega Euroopa, turvaline ja kaitstud Euroopa, andmete vaba liikumine ja digitaalne Euroopa ning kaasav ja kestlik Euroopa. Ratas avaldas lootust, et Macron saab tulla septembri lõpus Tallinnas toimuvale digitaalteemasid käsitlevale tippkohtumisele. “Euroopa peab minema kaasa tehnoloogilise arenguga, mis muudab läbivalt meie elanike, ettevõtete ja riikide igapäevaelu. Kaasaegsed e-teenused ja lahendused mõjutavad meie töökohti, haridust, tervishoidu ning ka üldist heaolu,” lausus Ratas.

Kohtumisel tulid samuti jutuks Euroopa julgeolek, ränne, sotsiaalvaldkonna reguleerimine ning kliima- ja energiapoliitika. Räägiti ka Venemaa jätkuvast agressioonist Ukraina vastu ning sanktsioonide jätkamise vajalikkusest. Ratas märkis, et Eesti hindab kõrgelt Prantsusmaa kaitseväe osalemist Eestis paiknevas NATO lahingugrupis ning avaldas lootust, et Prantsusmaa kohalolu jätkub. Eesti ja Prantsusmaa teevad tihedat koostööd erinevatel rahvusvahelistel operatsioonidel Aafrikas, Lähis-Idas aga ka küberkaitse küsimustes. Eesti toetab sarnaselt Prantsusmaale Euroopa kaitsekoostöö süvendamist, selle efektiivsuse suurendamist ning Euroopa Liidu ja NATO koostöö tõhustamist. Samuti rõhutas Ratas Euroopa Liidu välispiiride kaitsmise vajadust ning Eesti huvi Euroopa Liidu uue küberjulgeoleku strateegia järele.

Peaminister Ratas kohtus täna ka Prantsusmaa suurima ettevõtteid ja ettevõtjaid ühendava organisatsiooni MEDEF esindajatega, et edendada kahepoolset majanduslikku koostööd. Ratas tutvustas Eesti majanduse käekäiku ning head investeerimis- ja ärikliimat.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela