Simson: Eesti keskendub transpordis eesistumisel maismaatranspordile

Jul 11

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson tutvustas täna Brüsselis Euroopa Parlamendi transpordi- ja turismikomisjonis Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteete transpordis, Eesti üheks peamiseks rolliks eesistujana saab maanteetranspordi turu toimimise ning kutseliste juhtide töötingimuste ja sotsiaaltagatiste kitsaskohtade lahendamine. 

„Huvi uue maanteepaketi vastu on olnud Euroopas nii liikmesriikide, parlamendi kui transpordisektori poolt suur ning meilt oodatakse lahendusi, mis toimiksid sama hästi nii Euroopa südames kui äärealadel. Liikmesriikide soovid on tulenevalt erinevast praktikast väga erinevad, seega on kogu Euroopale heade kompromisside leidmine keerukas ülesanne,“ selgitas Simson.

Teise olulise prioriteedina tõstatas Simson tänasel esinemisel Euroopa lennuohutuse ja lennundusturu konkurentsipõhimõtete uuendamise tähtsuse. Lisaks rõhutas minister vajadust leida lahendusi, kuidas muuta Euroopa äärealad lennuettevõtjatele atraktiivsemaks. Eelkõige pidas minister silmas piirkondi, mis on Kesk-Euroopast kaugemal, nagu näiteks Eesti.

Eesti prioriteete tutvustades tõstatus korduvalt ka transpordivaldkonna digitaliseerimise küsimus ning majandus- ja taristuminister sai veelkord rõhutada, et Eesti eesmärk on Euroopaga digitaliseerimises kogemusi jagada ning leida uusi lahendusi. „Eduka e-riigi mainega Eestil on eesistumisega hea võimalus pakkuda välja e-lahendusi Euroopa transpordisektori sujuvamaks muutmiseks,“ lisas Simson. Lisaks tutvustas minister Simson põgusalt Eesti eesistumise ajal arutlusele tulevaid teemasid meretranspordi, postiteenuste ja turismi valdkondades.

Liikuvus mõjutab oluliselt Euroopa elanike igapäevaelu ja annab tööd enam kui 11 miljonile inimesele. Maanteetranspordi sektor moodustab sellest pea poole, andes tööd ca. 5 miljonile inimesele. Majandus- ja taristuminister Kadri Simson tutvustab teisipäeval ja kolmapäeval Brüsselis Euroopa Parlamendi komisjonides Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tähtsamaid teemasid. Lisaks kohtub Simson Euroopa Transporditööliste Föderatsiooni ja 12 tööstusliidu juhiga. 

Taustainfo: Maanteepaketiks nimetatakse liikmesriikide poolt tehtud ettepanekute kogumit, mis peaksid aitama maanteetranspordil Euroopas paremini toimida. See pakett sisaldab muu hulgas ettepanekuid ühtseteks palga ja hüvede nõueteks väljaspool koduriiki töötavatele transporditöötajaile. Eesti on esimene eesistuja, kes hakkab neil keerulistel teemadel läbirääkimisi juhtima.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela