Ratas tänas Hispaaniat panuse eest Eesti ja kogu NATO kaitsesse

Jul 17

Peaminister Jüri Ratas tänas täna Ämari lennubaasi külastanud Hispaania kolleegi Mariano Rajoyd panuse eest Eesti ja seega kogu NATO kaitsesse.

"Hispaania on tugev panustaja Balti riikide kaitsesse," ütles peaminister Ratas. "Eesti omakorda panustab vägedega ja osaleb tsiviilmissioonidel Euroopa lõunanaabruses. Ebastabiilsus Euroopa lõunanaabruses, sealhulgas äärmuslus, mõjutab kogu Euroopat. Kaitsekoostöös on hindamatu väärtusega solidaarsus ja teineteise tugevustele toetumine."

Selle aasta maist kuni augustini on Ämari lennubaasis neli F-18 hävitajat Balti riikide õhuturbe missiooni raames. Lätis teenib 350 Hispaania sõjaväelast.

Kiirvisiidi käigus kohtus Ämaris oma Hispaania kolleegi Maria Dolores de Cospedaliga ka Eesti kaitseminister Jüri Luik. "Hispaania osalus Läänemere julgeolekus nii õhuturbe missiooni kaudu Eestis kui ka liitlaste suurendatud kohaloleku raames Lätis, on tugev solidaarsuse märk. Hispaania osaleb ka Tallinnas asuva NATO küberkaitsekoostöö keskuse töös. Samuti peame meie oluliseks panustada Euroopa lõunariikide julgeolekusse, kus oleme just suurendanud osalust Euroopa Liidu Vahemere operatsioonis SOPHIA," ütles kaitseminister Jüri Luik.

Eesti ministrid kinnitasid kohtumisel, et Euroopa julgeolek, sealhulgas terrorismivastane võitlus, on Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise üks tähtsamaid teemasid. Selleks jätkatakse tööd liikmesriikide infovahetuse tõhustamiseks ning otsitakse lahendusi, kuidas toetada riike, kes seisavad silmitsi välisvõitlejatest tagasipöördujatega.

Samuti on väga oluline teema Eesti eesistumise ajal rändekriisi lahendamine. Hispaania on lähiajal päästnud Vahemerel ja Kanaari saartel sadakond inimest ning osaleb aktiivselt inimkaubanduse tõkestamisel ja piirikontrolli tugevdamisel. "Hispaania on edukalt teinud koostööd kolmandate riikidega, näiteks sõlmides leppeid Aafrika riikidega. Nende kogemusega tuleks kindlasti arvestada," leidis peaminister Ratas.

Hispaania delegatsioon suundus Eestist edasi Lätti oma vägesid külastama.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela