Keskerakond alustab eetikakoodeksi loomist

Aug 01

Keskerakonna juhatus otsustas eile Yana Toomi ettepanekul luua erakonna liikmetele eetikakoodeks. Samuti lisatakse Tallinna programmi enam kui 10 uut ideed linnaelu parandamiseks. Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb sõnas, et juhatuses arutati Yana Toomi ettepanekut eetikakoodeksi loomiseks ning leiti, et vastav komisjon peaks selle loomisega algust tegema. 

„Eetikakoodeks saab olema suunis, mis on erakonnaliikmetele abimeheks ning aitab vajadusel lahendada ka erinevaid küsimusi erakonna sees,“ selgitas Korb. Idee autori Yana Toomi hinnangul võiksid eetikakoodeksi kasutusse võtta teisedki erakonnad, sest poliitiline kultuur on muutunud liialt lahmivaks. „Argumentide sisukus on asendunud võimalikult kõlavate ja värvikate väljendite ja süüdistutega, mis võib olla põnev lugemine ajakirjanduses, kuid paraku mitte midagi rohkemat. Sellise suhtlusstiiliga ainult vähendatakse valijate usaldust poliitikutesse ja poliitikasse,“ sõnas Toom.

Lisaks eetikakoodeksi loomisele otsustati Põhja-Tallinna esinumbri Yana Toomi ettepanekul lisada Tallinna programmi uusi mõtteid linlaste eluolu parandamiseks. Toomi sõnul soovib ta europarlamendi saadikuna võimalikult palju kaasa rääkida Tallinna tegemistes ning oma valijaid esindada. „Lisasime Tallinna programmi mitu vajalikku ja teostatavat punkti, mis teevad Keskerakonna programmi kohalikeks valimisteks senistest tugevaimaks,“ rõhutas Toom.

Punktid, kus muu hulgas lubab Keskerakond Tallinnas toetada sundüürnike andmebaasi loomist, et korvata nende suhtes toime pandud ebaõiglus, laiendada perekeskuste teenust linnaosadesse perevägivalla ohvritele ning jätkata Tšernobõli veteranide toetamist, toodi välja ühiste arutelude käigus Yana Toomi, Olga Ivanova ja Oudekki Loone poolt. „See näitab selgelt, et Keskerakonnas on omavahel suheldes võimalik kokkulepetele jõuda ja probleemid ületada, kuid seda juhul, kui selleks on vastav soov mõlemalt poolelt ning lauale pannakse konstruktiivseid mõtteid,“ tõi Toom välja.

Lisaks soovib Keskerakond täiendatud programmis kohalike omavalitsuste valimiste võidu puhul vähendada algklassi laste koolikoti raskust, soetades teise komplekti õpikuid, et neid ei peaks iga päev kaasas kandma, tuua tänavatele vaid madalapõhjalised bussid, luua korteriühistute vaidekomisjon jpm.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela