Keskerakond tõi arvamusfestivalil maaelu ja astmelise tulumaksu fookusesse

Aug 14

Keskerakond osales taas arvamusfestivalil Paides. Töönädala viimasel päeval toimusid erakonna telgis neli arutelu, mida juhtisid ministrid ning europarlamendi saadik. Et räägitu oleks põnev nii arutlejatele endile kui ka publikule, kaasas Keskerakond oma ala tippspetsialiste. Kadri Simsoni juhitavast arutelust võtsid osa majandusõppejõud Viktor Trasberg ja presidendi nõuandja majandusteemadel Heido Vitsur. 

Teemaks oli tulumaksu tulevik Eestis, kuid palju tähelepanu kulus ka sotsiaalmaksule ning kinnisvaramaksule, mille kohta publik huvi tundis. Astmelisest tulumaksust rääkides tõi Tartu Ülikooli õppejõud Viktor Trasberg välja, et kui 90ndate alguses loodi Eesti maksumudel, siis pidigi see olema lihtne. Täna pole aga ühtegi argumenti, miks peaks Eestil olema praegune primitiivne ja ebaefektiivne maksusüsteem. Ka Heido Vitsur tõdes, et astmelisest tulumaksust on tehtud sõna, mida justkui ei võigi kasutada ning temagi ootab aega, mil see sõna on rehabiliteeritud.

Maaelupaneelis, mida juhtis minister Tarmo Tamm, osalesid tegevpõllumehed Juhan Särgava, Urmas Laht ja Martin Repinski. Paneelist osavõtjad leidsid, et olukord võrreldes varasema ajaga on maamehe jaoks tunduvalt paranenud, sest Jüri Ratase juhitud valitsus on Eesti põllumajanduse taas ausse tõstnud.

Kutsehariduse olevikku ja tulevikku lahkasid minister Mailis Reps, AS Standard juhatuse liige ja Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu liige Enn Veskimägi, Haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Erkki Piisang ja Räpina Aianduskooli direktor Kalle Toom. Kuulajad, kelle seas nii ettevõtjaid kui ka noori, andsid oma hinnangu praegusele olukorrale. Kuigi kutseharidus on Eestis kvaliteetne, tuleb arutelust osavõtnute hinnangul pöörata tähelepanu enam sellele, kuidas noored oma valikuid teevad ning aidata neid nende otsustes, propageerides senisest enam kutsekoolides pakutavaid võimalusi.

Õhtu lõpetasid europarlamendi saadik Yana Toom, EKRElane Jaak Madison, sotsiaaldemokraadist ajakirjanik Andrei Hvostov ja ühiskonnategelane ning endine kodakondsus- ja migratsiooniameti peadirektor Andres Kollist. Kui Jaak Madison rõhutas, et ilma eksamiteta ei tohiks kellelegi Eesti passi halli vastu anda, siis ülejäänud arutelust osavõtjad leidsid, et see peatükk tuleks Eesti ajaloos viimaks sulgeda ning 25 ja enam aastat siin elanud inimesed on oma lojaalsust riigile näidanud ning väärivad kodakondsust lihtsustatud korras. Arutelusid saab järgi vaadata Keskerakonna ametlikul Facebooki lehel või Keskerakonna Youtube kanalis.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela