Peaminister Ratas: inimesed Euroopas peavad tundma end turvaliselt

Aug 23

Peaminister Jüri Ratas toonitas eilsel kohtumisel Saksamaa president Frank-Walter Steinmeieriga, et Euroopa riigid peavad pidevalt pingutama inimestele turvalisuse loomisel ja tegema rohkem koostööd. „Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine algas optimismilainega. Euroopa majandus kasvab, tööpuudus väheneb, inimesed toetavad ja usaldavad Euroopa Liitu taas rohkem. Tunnen, kuidas 27 liikmesriiki soovivad üheskoos Euroopa tulevikku kujundada,“ märkis peaminister Ratas. 

„Siiski näitavad hiljutised traagilised sündmused Hispaanias, Soomes, Saksamaal ja Prantsusmaal, et peame rohkem pingutama inimestele turvalisuse loomisel. See tähendab võitlust terrorismiga, rändevoogude paremat kontrolli Vahemerel ja koostööd Euroopa lähinaabritega. Aga ka inimeste, kellel ei ole õigust Euroopas viibida, tõhusamat tagasi saatmist koduriiki,“ lisas peaminister. Ratase sõnul on samal ajal oluline aidata neid inimesi, kes on sõja eest Euroopasse või selle lähinaabrusse põgenenud. „Külastasin eelmisel nädalal Türgis Gaziantepis Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni esindust, kus nägin Saksamaa märkimisväärset tööd pagulasperede taasühendamisel. Lähedaste kaotamine ja neist lahus olemine on väga ränk,“ ütles peaminister ning tunnustas ka Saksamaad suure hulga varjupaigataotluste läbi töötamisel.

Aastatel 2015 ja 2016 esitati Saksamaal 1,1 miljonit varjupaigataotlust, mis on 200 protsenti rohkem kui sellele eelneva kümne aasta jooksul kokku. Peaminister Ratase ja president Steinmeieri kohtumine keskenduski eelkõige Euroopa Liidu võtmeteemadele. Lisaks turvalisusele ja kaitsekoostööle on Eestile kui eesistujale tähtis Euroopa digitaalareng. Ratase sõnul on oluline, et Euroopa mitte ainult ei käiks kaasas, vaid seaks samme maailmas kiiresti arenevas digitaalvaldkonnas. Peaminister tunnustas Saksamaad viimasel ajal astutud sammude eest e-valitsuse juurutamisel.

Peaminister Ratas ja president Steinmeier peatusid põgusamalt ka Eesti ja Saksamaa suhetel. „Mul on väga hea meel, et meie suhted on mitte ainult tihedad ja töised, vaid ma saan kinnitada, et Saksamaa on Eesti hea sõber,“ ütles Ratas. „Saksamaa panustab aktiivselt Balti riikide julgeolekusse õhuturbes, küberkaitses, ühistel operatsioonidel ja õppustel. Saksamaa on Eestile üks olulisematest kaubanduspartneritest. Aasta-aastalt tõuseb Saksa turistide arv Eestis ning loodetavasti ka Saksa investeeringud.“

Foto: Raul Mee/valitsuse kommunikatsioonibüroo

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela