Jüri Ratas 1. septembri eel: nutitelefonid tuleb autoroolis jätta kõrvale

Aug 29

Head kaasliiklejad! Peagi algab taas õppeaasta ning Eestimaa teedel ja tänavatel liigub kümneid tuhandeid koolilapsi. Anname üheskoos parima, et kõik nad jõuaksid igal hommikul turvaliselt kooli ja õhtul koju. 

Selleks tuleb meil olla liikluses valvas ja terane ning vältida kõrvaltegevusi, rääkimata alkoholitarbimisest. Üle 70% Eesti inimestest kasutab Maanteeameti andmetel autot juhtides mobiiltelefoni. Enamus sõidukijuhte ei kasuta käed-vabad seadet, kuigi liiklusseaduse paragrahv 33 lõige 11 keelab juhtimise ajal telefoni kasutamise ilma käsi vabaks jätva vahendita ning telefoni käes hoidmise sõiduki liikumise ajal. Nutitelefoni sõltuvus autoroolis on muutumas arenenud maailma kõige ohtlikumaks liiklusprobleemiks. Kõrvaliste tegevuste tõttu toimub Eestis iga päev keskmiselt 2,1 liiklusõnnetust. Lisaks sattus 33% juhtidest eelmisel aastal tähelepanu hajumise tagajärjel ohtlikusse olukorda – kaldus oma sõidurealt kõrvale; ei märganud foori või liiklusmärki; äkkpidurdas, et eessõitjale mitte sisse sõita; eksis teelt; ei märganud jalakäijat või jalgratturit.

Hea autojuht, palun mõtle enne kaks korda, kas iga online uudise lugemine, Facebooki vestlus, sõnum või telefonikõne on ikka väärt enda ja kaasliiklejate elu ohtu panemist. Me kõik teame õiget vastust. Sõida ilma nutijoobeta!

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela