Aadu Must: valimisliidud jäävad poliitmaastikul alati külalisesinejateks

Aug 30

Keskerakonna Tartu linnapeakandidaat, erakonna juhatuse liige professor Aadu Must tõdes, et Vabakunna otsus valimistele mitte minna on valimisliitude elutsüklis paraku tavapärane etapp, millega tuleb arvestada. 

Must sõnas, et valimisliidud on poliitikamaastikul külalisesinejad, kes saabuvad publiku ootusärevate pilkude saatel ühe ja võib-olla isegi hea etteastega, kuid kaovad lavalt kiirelt ja märkamatult. „Enamjaolt nii kiirelt, et valijatele pole lõppkokkuvõttes ette näidata paraku midagi,“ tõdes Must. Ta sõnas, et see pole etteheide Vabakunna liikmetele, vaid näitab ilmekalt, miks valimisliidud ei saa tõsist ja eesmärgipärast poliitikat ajada ning oma valijatele väidetut kaitsta. „Valimisliidu puhul on asi lihtne – proovisime, ei tulnud välja ja lahkume vaikselt. Erakonnad ei saa endale sellist luksust lubada ning jäävad oma otsuste eest vastutama valijate silmis veel pikkadeks aastateks,“ rõhutas Must, lisades, et kui rehnung ei saa valmis nelja aastaga, tuleb seda jätkata.

Keskerakonna juhatuse liige tõi samas välja, et Vabakunna otsus otsad kokku tõmmata ei jää viimaseks. „Eesootavatel valimistel näeme projektipõhiseid valimisliite, milles väga erinevad inimesed ja põhjused valimisliidu moodustamiseks ,“ tõdes Must, kes toonitas, et kui Tartus võis soov olla tõepoolest oma valijaid esindada, siis Tallinnas ongi loodud meelelahutuslik valimisprojekt. „Hooaja lõppedes on sellest osa võtnud eri suundades laiali jooksnud ning öeldu-tehtu unustatud,“ kinnitas ta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela