Peaminister Ratas: kaasav majanduskasv toob palgatõusu ning väärikad pensionid

Sept 01

Eesti sisemajanduse kogutoodang kasvas 2017. aasta teises kvartalis 5,7% ning keskmine palk 6,8%. Peaminister Jüri Ratase sõnul on inimeste sissetulekute tõus ning mitmendat kvartalit järjest kiirenev majanduskasv suurepärased uudised. "Meie eesmärk on jätkusuutlik ja kaasav majanduskasv, mis jõuab iga Eesti inimeseni. 

Ühiskondliku ebavõrdsuse vähendamiseks tuleb tagada õiglased palgad tööinimestele, aga ka väärikad pensionid eakatele ja toetused abivajajatele. Tugev majandus koos valitsuse algatatud maksuvaba tulu tõstmise, pensionireformi ja tervishoiureformiga on selle olulised eeldused," lausus Ratas. "Tunnustan ja tänan Eesti ettevõtteid ning inimesi tulemusrikka töö eest. Väga positiivne on tootlikkuse kasvu taastumine, mis oli teises kvartalis ligilähedane SKP kasvule. Arenguruumi on küll veel eksportiva sektori osas, mis peab enam majanduskasvu panustama," tõi Jüri Ratas välja. Peaminister Ratase sõnul annab esimene poolaasta selge kinnituse, et Eesti majanduse kasvuvõimekuses pole põhjust kahelda. "Samas peame loomulikult jätkama tööd, et jõuline majanduskasv oleks jätkusuutlik ja kujuneks pikaajaliseks."

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela