Erakonna volikogu otsus: usalduse kaotanud inimesed ei saa jätkata Keskerakonnas

Sept 03

Eesti Keskerakond läheb vastu oma kaheksandatele kohalike omavalitsuste valimistele. 2017. aasta 15. oktoober tuleb meie jaoks aga mitmes mõttes erakordne. Keskerakond läheb valimistele vastu peaministrierakonnana. 

Seisame Eesti inimeste huvide eest, kandes samas Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigi vastutusrikast rolli. Meie peaminister ja ministrid on nende ülesannetega igati toime tulnud. Samamoodi väärivad tänu ja tunnustust meie liikmed Riigikogu Keskerakonna fraktsioonis ja Euroopa Parlamendis, meie omavalitsusjuhid ja volinikud. Eesti majandus on tõusuteel, inimeste elujärg paraneb ning Eesti riigi panust eesistujamaana hinnatakse Euroopas kõrgelt. See kõik teeb meie erakonnale kahtlemata au.

Vaid mõne kuu pärast täitub aasta Jüri Ratase valitsuse ametisse astumisest. Eesti Keskerakonna koalitsioon Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga on saavutanud lühikese ajaga palju. Eesti majandus kasvab, palgad ja toetused on tõusmas, kuid mis kõige olulisem – inimeste usaldus valitsusse ja rahulolu peaministri tööga on kasvanud. Keskerakonna toetus kohalike omavalitsuste valimiste eel on konkurentidest kõrgem nii Tallinnas kui ka Eestis tervikuna. Oleme valimisi võitmas, sest olgu selleks inimeste sissetulekute kasv läbi tulumaksuvaba miinimumi tõusu, tervishoiu lisarahastus, toetused eakatele ja peredele, omavalitsuste tulubaasi ja põllumajandustoetuste tõstmine või investeeringud maantee- ja raudteeühendusse Narva, Haapsalu, Tartu, Pärnu ja kogu Euroopa suunal – vajalikud asjad saavad tehtud.

Muidugi ei saa Keskerakond koalitsioonivalitsuses kõike, mille eest oleme seisnud, aasta ega kahega muuta. Nii leiame jätkuvalt, et meie ühiskond ei tohiks olla eraldatud halli piirjoonega, kus ühel poolel kodanikud ja teisel mittekodanikud. Järgmiste Riigikogu valimiste üheks oluliseks teemaks saab kindlasti olema, kuidas lahendatakse 80 000 Eestimaa elaniku staatus. Meie inimesed, kes on elanud siin enam kui 26 aastat, kasvatanud üles oma lapsed, töötanud ja maksnud makse, väärivad soovi korral passi, millel peal sõnaselgelt Eesti. Ühtsem ja teineteist hoidvam riik on tugevam Eesti. Üksteist usaldades ja meie valijate toel oleme saanud ja saame edaspidigi ellu viia edasiviivat poliitikat. Oleme seda saavutanud ühtse ja tugeva erakonna – Keskerakonnana. Selleks ei ole me vajanud ega vaja tänagi väljastpoolt ja küsimata abi, mida põlisuse egiidi all peale surutakse. Lausa vastupidi. Savisaare nime kandev valimisliit on asunud kahjuks koostööle teatud ärimeestega, kes on sõnaselgelt öelnud, et eesmärk on võtta hääled just Keskerakonnalt. Olgu siinkohal kindlalt öeldud: Keskerakonda saab toetada vaid erakonna nimekirjas kandideerides ning seni tehtut ja meie uue tegevuskava elluviimist oma häälega valimistel toetades.

Igaühel on õigus seista selle eest, mida usub ning kandideerida seal, kus soovib. Seejuures tuleb aga olla aus iseenda, oma erakonnakaaslaste ja valijate suhtes. Täna oleme jõudnud punkti, kus erakond ei saa jätkata inimestega, kelle eesmärk pole tugev Keskerakond ja valijatele lubatu täitmine. Austame Edgar Savisaare kui erakonna asutajaliikme teeneid Eesti riigi ja erakonna ülesehitamisel ning tema jätkamine Keskerakonnas on mõistetav. Samas on Edgar Savisaar ise olnud alati väga resoluutne valimisliitude ja koduerakonna vastu kandideerijate osas ning sellist teguviisi jõuliselt kritiseerinud. Keskerakonna volikogu seisukoht ning ettepanek meie piirkondadele ja juhatusele on, et edasi liikumiseks, oma programmi täitmiseks ja valijate ning erakonnakaaslaste usalduse hoidmiseks ei saa erakonna vastu kandideerivad inimesed jätkata Keskerakonnas. Erakonnal tuleb võtta vastu raske, kuid õiglane otsus nende inimeste väljaarvamiseks.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela