Raimond Kaljulaid: Eesti jääb Eestiks ka EKREta

Sept 08

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid sõnas Mart Helme arvamusartiklit kommenteerides, et Eesti jääb Eestiks ka ilma EKREta. 

Kaljulaid sõnas, et EKRE on nii ajaliselt kui ka tähtsuselt oma prioriteedid valesse suunda seadnud. „Olen viimaste kuude jooksul kohtunud inimestega üle Eesti ja ma ei näe seda hirmu Eesti ja eestlaste identiteedi kadumise või sisserändega inimeste silmades, mida soovib EKRE,“ sõnas Kaljulaid. Tema sõnul on põhiküsimus inimeste jaoks on majanduslik toimetulek, sissetulekute väiksus ja ebavõrdsus ning Helmede tähelepanu võiksid nimetuselt rahvaerakonna nimetusega erakonnas viimaks tõmmata ka need teemad, mis inimesi igapäevaselt muretsema panevad. „Senine püüd asendada reaalsed probleemid hirmutamisega ei vii meid kuidagi edasi,“ rõhutas keskerakondlane.

Kaljulaid lisas, et kaalukas probleem Helmede jaoks on ka see, et inimesed näevad, mida tõi endaga kaasa Inglismaal Brexit ja Ameerika Ühendriikides Trump. „Trump ilmselgelt ei saa tehtud midagi sellest, mida ta lubas ja Brexit ei ole teinud inglasi õnnelikumaks,“ tõdes Kaljulaid. Küll aga võib Helmedele Kaljulaiu arvates võimaluse pakkuda see, kui enne järgmisi Riigikogu valimisi peaks midagi peaks juhtuma praeguse valitsusega. „Sel juhul oleks võimalik väita, et senised erakonnad ei tulnud toime ja vaja on valida uut jõudu. Kui aga majanduskasv püsiv tugev, ebavõrdsus väheneb, inimeste sissetulekud suurenevad ja valitsus püsib, siis ei näe ma argumenti, mille najal EKRE võiks teha palju tugevama tulemuse kui nende tänane toetus,“ rääkis Kaljulaid.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela