Kaljulaid: Ansip kardab, et ta oma põhipostulaatideta unustatakse

Sept 12

Keskerakonna juhatuse liige Raimond Kaljulaid leiab, et Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip võtab viimasel ajal kirglikult sõna Eesti sisepoliitilistes küsimustes, kartes Reformierakonna postulaatide ununemist, kuid seejuures ununeb temal endal hea tava. 

Kaljulaid tõdes, et Ansip mahti viimasel ajal üha kirglikumalt võtta sõna Eesti sisepoliitilistes küsimustes. Hea näide on tema sõnul täna avaldatud intervjuu Eesti Päevalehes, kus Ansip ütleb esmalt, et ID-kaartide turvariski küsimus on niivõrd "ülepolitiseeritud ja tundlikuks muudetud", et tema ei tahaks sellesse debatti oma panust anda. Seejärel aga jätkab Ansip pikalt ja laialt, et tema "teada infot väga palju polnud" ja mõtiskleb, kas ikka kaaluti läbi kõik aspektid, mis avalikustamisega kaasnevad. Pisut hiljem jõuabki ta mittekommenteerimisest lauseni, et "Kui käitume ilma igasuguse põhjenduseta hüsteerikutena ja teeme selliseid poliitilisi otsuseid..." „Tundub, et Andrus Ansip siiski on seisukohal, et temata läheb meie riik hukka. Kui ta aeg-ajalt Reformierakonna põhipostulaate meelde ei tuleta, siis unustatakse need ära. Tühja sellest heast tavast,“ võtab Kaljulaid Ansipi mõttelennu kokku.

Kaljulaid lisas, et kui rääkida asjadest, mis mõjutavad digivaldkonnas Eesti mainet, võib vaid ette kujutada, kuidas Silicon Valley tüüpidele võib olla päris naljakas, et Euroopas veab digivaldkonna reguleerimist keegi "ex-communist from Estonia". „Kõlab natuke nagu mõni haruldane dinosaurus,“ leidis Kaljulaid ja lisas, et ilmselgelt on Euroopa Komisjon võtnud sihiks ka digituru surnuks reguleerimise. „Ennustan, et kõik need strateegiad ja direktiivid viivad lõpuks lihtsalt selleni, et innovatsioon lahkub kuhugi mujale,“ ütles ta.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela