Valitsus alustas riigieelarve läbirääkimistega

Sept 13

Tänasel kabinetinõupidamisel alanud eelarveläbirääkimiste käigus said valitsuse liikmed ülevaate rahandusministeeriumi äsjavalminud majandusprognoosist, personali ja palga küsimustest ning ministeeriumite plaanidest töökohtade väljaviimise kohta Tallinnast.

 Eelarve arutelu jätkub valitsuse kabinetinõupidamisel kolmapäeva hommikul. Uuendatud majandusprognoos on aluseks riigi järgmise aasta rahalise plaani kinnitamisele, mille suuremad otsused tegi valitsus kevadel riigi eelarvestrateegia 2018-2021 heakskiitmisel. “Esimest korda jõuavad riigieelarve tulud ja kulud 2018. aasta riigieelarves üle kümne miljardi euro. Valitsus jätkab vastutustundliku eelarve poliitikaga sõltumata majanduskasvu kiirenemisest,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Valitsussektori võlakoormus langeb ja maksukoormus jääb järgmistel aastatel samale tasemele.“

Kevadel aastateks 2018-2021 koostatud riigi eelarvestrateegia järgi on valitsuse neli suurt eesmärki kasvatada Eesti rahvaarvu, suurendada ühiskondlikku heaolu ja sidusust, edendada majanduskasvu ning tugevdada Eesti julgeolekut. Valitsus on juba varem otsustanud uue aasta alguses jõustuva maksuvaba tulu reformiga suurendada madala ja keskmise palgaga töötavate inimeste sissetulekuid, parandades rohkem kui poole miljoni inimese elujärge. Teine suurem kevadel kokku lepitud reform, tervishoiu rahastamise reform tagab tervishoiusüsteemi jätkusuutliku rahastamise ja lühendab ravijärjekordi. Valitsus esitab riigieelarve eelnõu riigikogule septembri lõpus.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela