Sarapuu: OECD ja riigieelarve jätavad Reformierakonna hätta

Sept 15

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees, rahanduskomisjoni liige Kersti Sarapuu sõnas, et sügis on Reformierakonna majanduspoliitika kriitikat kõvasti vähendanud, sest huupi hirmutamine ei lähe enam läbi.

Sarapuu sõnas, et kui veel kevadel sai Reformierakond hirmutada majanduse põhjalaskmise, eelarvedefitsiidi ja kohutavate aktsiisitõusudega, siis nüüd tuleb vaatamata valimistele retoorikas latti alla lasta. "Valitsussektori võlakoormus langeb ja maksukoormus jääb järgmistel aastatel samale tasemele. Samal ajal jääb madalat ja

keskmist palka teenivatele inimestele kuni 64 eurot jaanuarist rohkem kätte, paraneb tervishoid, toetatakse põllumehi ja tõuseb omavalitsuste tulubaas," tõi Sarapuu välja. Kuigi reformierakondlane Aivar Sõerd peab Ärilehes rumaluseks "kulutada ära vähesed allesjäänud reservid", siis valitsussektori struktuurne puudujääk on tasakaalulähedane ehk 0,25 protsenti SKPst. "Kui viidata vähesele allesjäänud reservidele, peaks Sõerd eelkõige oma kodupartei suunas vaatama, nagu tegi ta seda 2016. aastal Rõivase valitsust poole miljoni euro kulutamises päevas kritiseerides," ütles Sarapuu.

Täna külastas Tallinna ka Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretär Jose Angel Gurria, kes rõhutas, et riigieelarve väike defitsiit aastani 2020 ei ohusta majanduse käekäiku ning eelarve põhimõtete rakendamisel võib pikemas plaanis arvesse võtta ka väikest puudujääki. "OECD soovitused lähevad väga suuresti kokku praeguse valitsuse poliitikaga investeerida majanduse kasvupotentsiaali suurendamiseks ja parandada inimeste heaolu läbi erinevate sotsiaalsete meetmete," kinnitas rahanduskomisjoni liige.

Sarapuu lisas, et riigieelarve vastuvõtmine, OECD kinnitused ning tulumaksu, tervishoiu ja regionaalpoliitika reformide järjepanu jõustumine jätab Reformierakonna oma retoorikas järjest enam hätta. "Krahhiga hirmutamine ei lähe läbi kui opositsiooni sõnad ja Eesti elu tegelikkus kokku ei sobitu," ütles Sarapuu.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela