Taavi Aas: Tallinna linnavolikogu suurimad puudujad võiksid raha tagasi maksta

Sept 25

Tallinna linnavolikogu suurimad puudujad opositsioonist peaks volikogutöö eest saadud raha tagasi maksma, leiab Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas. „IRLi ja Reformierakonna saadikute puudumine volikogu istungitelt on olnud massiline ja pidev,“ sõnas Taavi Aas. 

„Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni saadikute seas on hulgaliselt inimesi, kes nelja aasta jooksul on käinud kohal napilt 50-60 protsendil kordadest. “ Taavi Aas osutas, et IRLi fraktsiooni saadik Liisa-Ly Pakosta on suutnud kohal käia vaid 30 protsendil kordadest. Reet Roos (IRL) osales 45 protsendil istungitest. Reformierakondlane Maret Maripuu käis kohal 49 protsendil volikogu istungeist ja Paul-Eerik Rummo 49 protsendil.

Aas mainis, et mitmete väga pretensioonikate saadikute osalus istungeist on pigem hõre. Reformierakondlane Yoko Alender polnud küll saadik täisperioodi, kuid selle aja jooksul oli kohal 57 protsendil juhtudest. „Muidu äärmiselt kriitiline reformierakondlane Õnne Pillak võiks sama nõudlik olla ka iseenese suhtes,“ leidis Aas. „Paraku jõudis Pillak volikokku vaid 62 protsendil juhtudest.“ Aasa hinnangul tasub meeles pidada, et kui töö pole piisavalt huvitav, saab alati saadikukohast loobuda. Taavi Aas tuletas meelde, et volikogu istungid toimuvad kaks korda kuus ja saadikud saavad volikogu liikmeks olemise eest igakuiselt 590 eurost tasu. „Kui on tasu, siis kehtib kohustus selle eest ka tööd teha. See kehtib nii koalitsiooni kui opositsiooni suhtes,“ ütles Aas, kelle sõnul peegeldavad esitatud küsimused seda, et Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu saadikud pole volikogu tööga kursis, kuna nad ei viibinud kohal.

„Massiline puudumine on lugupidamatu oma valijate suhtes ja ka Tallinna maksumaksja suhtes. Kõik puudujad peaksid sellest üldsusele selgelt aru andma. Veel parem aga, kui eriti silmatorkavad püüdjad oma volikogu liikme tasu tagasi kannaksid.“ Aas osutas, et ka keskerakondlastel on kogemus opositsioonist, seda nii riigi kui ka linna tasemel, kuid nad on istungitel kohal käinud nii võimul olles kui ka sellest kõrvale jäädes.

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela