Raimond Kaljulaid EKRE meeleavaldusest: Loodan, et näeme natsisümboolikat Põhja-Tallinna tänavatel viimast korda

Sept 29

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid avaldab lootust, et tänane EKRE meeleavaldus Kultuurikatla juures oli esimene ja viimane kord, kus natsisümboolika tuuakse Põhja-Tallinna tänavatele ja kutsub kohalikesse volikogudesse kandideerivaid poliitilisi jõude mitte õhutama valimisedu nimel ühiskonnas pingeid ja jääma väärikaks nii teineteise kui Eesti väliskülaliste ja liitlaste suhtes. 

Tänasel EKRE meeleavaldusel Euroopa Liidu liidrite kohtumise eel Kultuurikatla juures toodi oli plakatitel näha nii haakriste kui Hitleri portreesid. Kaljulaidi sõnul on mõistetav, et kõik erakonnad soovivad enne kohalike omavalitsuste valimisi tähelepanu ning selleks toimus ka EKRE kui opositsioonierakonna meeleavaldus Euroopa Liidu eesistumise eel, kuid natsisümboolika kasutamine on vale. "Põhiseadus annab igaühele õiguse koguneda ja koosolekuid pidada, kuid inimsusevastaseid kuritegusid toime pannud režiimide sümboolika alla kogunemine on hoopis teine asi. Loodan, et näeme natsisümboolikat Põhja-Tallinna tänavatel viimast korda,” ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul on kahetsusväärne, et EKRE vilekoori osaliseks langesid valimatult meie partnerid Euroopa Liidus ja NATO-s. "Need on riigid, kellelt me ootame sõjalist abi kui meid peaks ähvardama kõige tõsisem hädaoht. Me ootame, et nende riikide sõjaväelased annaksid oma elu meie vabaduse eest kaasa arvatud Angela Merkeli juhitud Saksamaa sõdurid. EKRE-l võivad olla teistsugused seisukohad immigratsioonipoliitika küsimustes, kuid ka tõsiseid erimeelsusi tuleb lahendada lugupidavalt ja väärikaks jäädes. Ja väärikaks ja lugupidavaks tuleb jääda ka teiste riikide valitud juhtide suhtes – seda enam, kui nad on meie külalised,” ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul võiks see meeleavaldus mõtlema panna ka Reformierakonna poliitikud, kes on viimasel ajal koos EKRE-ga püüdnud ehitada oma kohalike valimiste kampaaniat eestlaste ja vene rahvusest inimeste vastandamisele. “Tahaks teada, kas Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michal näeb end endiselt seismas koalitsioonipartnerina EKRE kõrval, ühes reas – ka sellel üritusel? Kas Kaja Kallas ja teised avatud mõtlemisega Reformierakonna poliitikud tulevad sellega kaasa. Kas tõesti näeb Reformierakond suuremat maailmavaatelist ühisosa tänaste EKRE meelavaldajatega Kultuurikatla ees kui peaminister Jüri Ratase ja tema juhitud Keskerakonnaga? Kogu see triangel ei teeni ju muud eesmärki kui edu kohalikel valimistel Eesti lõhestamise ja Eesti ning Euroopa vastandamise hinnaga. Milleks meile see?” ütles Kaljulaid.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuse pressiteade

Salvesta
Küpsiste kasutamine lehel
See veebileht kasutab küpsiseid. Meie lehel kasutatakse vajalikke küpsiseid, mis on seotud lehe toimimise, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumise ning liikluse analüüsimiseks.
Luba kõik
Keela kõik
Privaatsuspoliitika
Marketing
Turundusega seotud küpsiseid kasutatakse külastajate jälgimiseks eri veebilehtedel. Selle eesmärk on näidata kliendile reklaame, mis on kasutajale asjakohased ja huvitavad ning seega avaldajatele ja kolmanda osapoole reklaamijatele väärtuslikumad.
Facebook
Luba
Keela
Google
Luba
Keela
Analytics
Statistikaga seotud küpsised aitavad veebilehtede omanikel mõista, kuidas külastajad saidiga suhtlevad, kogudes ja avaldades andmeid anonüümselt.
Google Analytics
Luba
Keela
Jetpack
Luba
Keela